Tuulilasi

Katsastusajankohdasta rullaava – päätä itse, milloin katsastat autosi

Katsastusajankohdasta rullaava – päätä itse, milloin katsastat autosi
20.5.2018 voimaan tuleva uusi katsastussääntely harventaa henkilö- ja pakettiautojen määräaikaiskatsastusväliä nykyisestä. Uudistus tuo myös mahdollisuuden vaikuttaa oman auton katsastusajankohtaan.
Kuvat
Julkaistu: 8.2.2018
”Uusi katsastussääntely tekee katsastusajankohdasta rullaavan eli jatkossa auton katsastusajankohtaan pystyy itse vaikuttamaan. Jos esimerkiksi haluaa siirtää autonsa katsastusajankohdan kesälle, niin auton voi käydä katsastamassa kesällä, jolloin katsastusaika ajoittuu jatkossakin samaan vuodenaikaan”, kertoo yksikönpäällikkö Olli Ahtola.
”Tätä katsastusajankohdan rullaavuutta kannattaa hyödyntää myös käytettyä autoa ostaessa. Auton voi siis katsastuttaa niin osto- kuin myyntihetkelläkin”, jatkaa Ahtola.
Henkilö- ja pakettiautojen uudet katsastusaikavälit käyttöön 20.5.2018
Uudet autot pitää jatkossa katsastaa ensimmäisen kerran nelivuotiaina, jonka jälkeen määräaikaiskatsastuksessa on käytävä joka toinen vuosi aina kymmeneen vuoteen asti (4-2-2-2-1-malli).
Jo käytössä olevat autot siirtyvät uuteen katsastusaikaväliin vähitellen.  Uuden lainsäädännön aikana ensimmäinen katsastus tehdään vielä vanhan mallin mukaan. Tiedot seuraavan katsastuksen ajankohdasta löytyvät Trafin sähköisestä palvelusta, rekisteröintitodistukselta sekä katsastustodistukselta.
Uusi määräaikaiskatsastussääntely koskee myös raskaita nelipyöriä (L7e).
Kommentoi »