Apu

Katja Ståhl: Olisinpa nuorena pitänyt suuni kiinni, kun tarjolla oli jotain makeaa, ja avannut sen vain sanoakseni jotain fiksua – tai pestäkseni hampaat

Katja Ståhl: Olisinpa nuorena pitänyt suuni kiinni, kun tarjolla oli jotain makeaa, ja avannut sen vain sanoakseni jotain fiksua – tai pestäkseni hampaat
Katja Ståhl ihmettelee kolumnissaan, miten ainakin sosiaalisen median perusteella aika monella on tasaisesti ruskettunut iho, terveitä lapsia, ihana puoliso ja fantastinen perheloma.
Julkaistu: 3.10.2020

Tässä istun, poski turvoksissa, särkeekin. Päätin joku aika sitten rakennuttaa itselleni pari hammasta, jotka istutetaan keinojuurilla leukaluuhuni.

Eilen illalla suoritettu prosessi ei tuntunut missään, koska olin puudutettu päästä varpaisiin, mutta arvasin jo poran äänen kuullessani, että huomenna muuten kivistää.

Olin oikeassa. Kivistyksen takia tulikin sitten luettua kirjaa ennemmin kuin nukuttua koko yö. Voi minua!

Vaan eihän tällainen peli vetele. Valitan tässä, vaikka minulla on katto pään päällä ja ruokaa. Työpaikkakin on, ja ystäviä. Perhekään ei ole hylännyt, vielä. Ja ahaa, vai on sillä Katjalla varaa hankkia keinojuuret, eikö ne ole kamalan kalliita, tuumii kansa. Kauhea ökyilijä, ja valittaa vielä.

Olisi tosiaan viisasta pitää suunsa kaikin puolin kiinni. Hienointa olisi ollut, jos olisin pitänyt nuorena suuni kiinni aina, kun oli tarjolla jotain makeaa, ja avannut sen vain sanoakseni jotain fiksua tai kun pitää pestä hampaat. Näin ei tapahtunut, ja siitä kärsitään nyt.

On siis aivan turha valittaa, kun on ihan itse kaivanut oman kuoppansa. Etenkään keinojuurista ei pidä valittaman, sillä ne ovat rikkaan päällystön kikkailua.

"Miehellä on raskaana oleva rakastajatar ja polvesta kierukka irti. Lapsista toinen on kleptomaani ja toisella on naamassaan kiusallinen ihottuma, jonka takia hänellä ei ole ystäviä."

Aina löytyy joku, joka voittaa

Tyttäreni ystävä kirjoitti ylioppilaaksi tänä keväänä. Tilanne oli kokelaille mahdollisimman haastava, sillä kirjoituksia aikaistettiin ja moni kärsi siitä.

Tyttäreni ystävä selviytyi kokemuksesta hienosti. Hänen tuloksensa oli niin hyvä, että häntä hävetti. Hän näki, kuinka moni luokkatoveri luki pää sauhuten ja selvitti kokeensa silti vain rimaa hipoen.

Hän itse sai lukuisia laudatureja, mutta ei kehdannut kertoa siitä kenellekään. Se tuntui liian epäreilulta. Saada nyt pelkkiä älliä, vaikka muilla oli vaikeaa!

Tyttäreni ystävä päätyi valehtelemaan tuloksensa alakanttiin.

Jos viivalle lähdetään, aina löytyy joku, joka voittaa. Sosiaalisen median perusteella tulkittuna aika monella on tasaisesti ruskettunut iho, valkoiset hampaat, terveitä lapsia, ihana puoliso ja fantastinen perheloma.

Kattaukset ja auringonlaskut kruunaavat kokonaisuuden.

Vatsavaivoista ei kukaan halua kuulla

Todellisuudessa perheellä saattaa olla hyvinkin monta murhetta. Jostain syystä kukaan ei halua kuulla, että rouvalla on haavainen paksusuoli, joka pistää juoksemaan vessassa myös paikoissa, joissa vessaa ei ole.

Miehellä on raskaana oleva rakastajatar ja polvesta kierukka irti. Lapsista toinen on kleptomaani ja toisella on naamassaan kiusallinen ihottuma, jonka takia hänellä ei ole ystäviä.

Kuvissa näkyvä vene on miehen narsistisen pomon, ja auringonlaskukuva on napattu vain hetki sen jälkeen, kun perheriita on uuvuttanut aikuiset ja mies on lähtenyt venetaksilla rakastajattarensa luo.

Vaimo on korkannut taas yhden valkoviinipullon ja lapset pelaavat seitsemättä tuntia pleikalla.

Jokaisella on tämänsä. ●

Päivitetty 3.10. – Ilmestynyt 9.9.2020

8 kommenttia