
Karkkidonitsit, nuo riehakkaat rinkulat – Resepti vapun ykkösherkkuun!
Vappuhulinoiden makeimmat donitsit paistetaan helposta taikinasta muffinipellillä. Koristelussa enemmän on enemmän!
9 kpl / 45 min
• 1 dl maitoa tai mantelimaitoa
• 1 dl sokeria
• 1 kananmuna
• ½ dl öljyä
• 3 dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 tl jauhettua kardemummaa
• 1 tl vaniljasokeria
Vuoan voiteluun
• 1 rkl rypsiöljyä
Kuorrutus
• 2 dl mansikanmakuista tomusokeria
• noin 2-2 ½ rkl vadelma- tai mansikkamehua
Koristeeksi
• pieniä vaahtokarkkeja
• strösseleitä
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele muffinipellin kolot öljyllä. Jos käytät silikonista muffinipeltiä, sitä ei tarvitse voidella.
3. Mittaa kulhoon maito, sokeri, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
4. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri. Kaada jauhoseos maitoseoksen joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Lusikoi taikinaa muffinipellin koloihin tasaisesti niin, että kolot täyttyvät puolilleen.
6. Nosta muffinipelti kuuman uunin keskitasolle. Paista noin 12 minuuttia. Valmis donitsi tuntuu pinnalta kokeiltaessa kiinteältä ja pehmeältä.
7. Nosta pelti uunista ja anna jäähtyä hetki vuoassa.
8. Nosta donitsit lusikalla leivinpaperin päälle. Paina omenaporalla tai pursotinpussin tyllalla reikä keskelle donitsia. Nyt saat syödä ”reiät”.
9. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään kulhossa. Valuta kuorrutusta donitsien päälle. Koristele karkeilla ja strösseleillä.
