Apu

Karita Tykkä: Puoliso leikkauksessa ja vanhemmat riskiryhmää – "Pakko pysähtyä ja katsoa, mikä elämässä on oikeasti merkityksellistä"

Karita Tykkä: Puoliso leikkauksessa ja vanhemmat riskiryhmää – "Pakko pysähtyä ja katsoa, mikä elämässä on oikeasti merkityksellistä"
Karita Tykkä on lahjoittanut koronan myötä varavaraisille perheille tavaroitaan. Henkistä apua hän antaa ihmisille valmennuksien kautta.
Kuvat Emma Ronkainen

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä on hoitanut yksin perheen ruokaostokset jo jonkin aikaa.

– Mieheni oli molempien polvien leikkauksessa, joten sen vuoksi olemme olleet ekstravarovaisia. Käyn yksin ruokakaupassa kumihanskat kädessä, jotka heitän kassan jälkeen roskiin.

– Kaikki kasvohoidot ja kampaajat ovat nyt poissa laskuista, vaikka teenkin etävalmennuksia. Olisi ihan kiva saada tukka kuntoon, mutta se on pientä verrattuna tähän tilanteeseen.

Riskiryhmään kuuluvia läheisiä ei tavata

Tykän lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia ihmisiä.

– Virus voisi heille kohtalokas, joten en tapaa heitä. Enkä tietenkään vanhempiani. Se on ehkä raastavin juttu, katsoa heitä videon välityksellä. Muuten tämä ei ota niin koville, sillä rakastan olla kotona perheeni kanssa, olemme tosi tiivis pieni tiimi. Perhe-elämä ei ahdista yhtään, mutta on hirveä juttu, ettei näe rakkaitaan, kouluikäisen Lucan äiti harmittelee.

Tykkä on koronan myötä lahjoittanut tavaroita, kosmetiikkaa ja vaatteita vähävaraisille perheille hyväntekeväisyyden kautta, Luca-poika lelujaan.

– Vaikka tämä on kurjaa aikaa, juuri nyt meidät pakotetaan pysähtymään ja katsomaan mikä on elämässä oikeasti merkityksellistä.

Kevään osalta Tykältä siirtyivät myöhempään ajankohtaan kaikki hyvinvointiretriitit, mutta hän tekee edelleen etävalmennusta.

– Olen saanut aloittaa Heron Relax-valmennuksen, nyt jos koska on sellaisen aika. Olen iloinen, sillä se on minun tapani voida auttaa ihmisiä - ja samalla itseäni. Kun auttaa muita, auttaa myös itseään.

Päivitetty 23.4. – Julkaistu 15.4.2020

Julkaistu: 23.4.2020
Kommentoi »