Apu

Kari Väänänen: Korona kurittaa – Tyhmyys taudin suhteen tuntuu olevan yleistä

Kari Väänänen: Korona kurittaa – Tyhmyys taudin suhteen tuntuu olevan yleistä
"Etelästä porukat ryntäsivät Lappiin laskettelemaan ja monotansseihin ahtautuen diskoihin satapäisin laumoin. Ajattelivat, että ei se muhun tuu ja jihuu anna pusu! Ryhmähali! Näin on saatu tauti leviämään", Kari Väänänen kirjoittaa."

Tunsin suurta ylpeyttä, kun hallituksen naisviisikko marssi koronatiedotustilaisuuteen ja alkoi laittaa maan asioita järjestykseen. Vihdoin naisten pätevyys hoitaa yhteisiä asioita sai arvoisensa huomion.

Seurasin hyvillä mielin naisten jämäkkää toimintaa ja ajattelin, että näin meillä Suomessa, maailman onnellisimmassa maassa. Meillä uskalletaan antaa vastuu naisille. Jo oli aikakin. Vuosisatoja nainen on ollut vain miehisen kulttuurin jatke, joka ei osaa mitään eikä pysty syvälliseen ajatteluun saati päätöksen tekoon. Vai ei muka!

Toki myös viisaat miehet ovat ottaneet vastuuta. Kaikki miehet eivät ole ylimielisiä sovinistisikoja, heistäkin löytyy osaamista ja viisautta ja sydäntä. Esimerkkinä presidenttimme, joka on astunut arvovallallaan esiin ja kehottanut kansalaisia noudattamaan hallituksen antamia ohjeita. Syytä olisi noudattaa.

Eläkeläiset ovat kaikista tottelemattomimpia tässä suhteessa. Eräskin totesi, että ”prx!@k*zrle! Minä olen tämän maan rakentanut ja kuljen missä haluan! Minua ei akat määräile!” Kyllä! Te olette maan rakentaneet ja suuri kiitos siitä, mutta nyt järki käteen, te itse olette suurimmassa vaarassa.

Italialaiset saisivat katsoa peiliin ja pitkään

Rapakon toisella puolella eräs tositeeveestä tuttu pressa on paljastanut jälleen kerran moukkamaisuutensa. Hän oli vaatinut Saksan valtiota myymään kehitteillä olevan koronarokotteen yksin­oikeudella Yhdysvalloille. Se todistaa eettistä matalamielisyyttä, mikä tämän herran kohdalla ei ole uutta. Hän totesi myös aikanaan, että korona on vain ”pikkujuttu”. Kun kyseessä ei ollutkaan pikkujuttu, hän alkoi syyttää kaikkia muita maita taudin leviämisestä. Olimme kuulemma hoitaneet holtittomasti viruksen torjunnan. Let’s make America fake again…!

Vaikka kyllähän italialaiset saisivat katsoa peiliin ja pitkään. Kun maassa rajoitettiin liikkumista yli maakuntarajojen, niin mitä tekivät nämä? Säntäsivät pakoon karanteenialueelta ympäri valtakuntaa ja levittivät viruksen koko maahansa. Sitten laulettiin parvekkeilla, että ”volare”, eli lennetään! Lennetään minne? Espanjaanko? Sielläkin tilanne on katastrofaalinen, vaikka ensin naureskelivatkin italialaisille.

Myös Suomessa osataan

Tyhmyys taudin suhteen tuntuu olevan yleistä. Myös Suomessa. Etelästä porukat ryntäsivät Lappiin laskettelemaan ja monotansseihin ahtautuen diskoihin satapäisin laumoin. Ajattelivat, että ”ei se muhun tuu ja jihuu anna pusu! Ryhmähali!” Näin on saatu tauti leviämään Lappiin.

Matkailu on Lapille tärkeä elinkeino. Siksi tuntuu pahalta toivottaa teidät ei-toivotuiksi keskellä parasta sesonkia, mutta tilanne on vakava.

Kuulin tätä kirjoittaessani, että Uusimaa eristetään muusta maasta. Se on hyvä! Matkailu on Lapille tärkeä elinkeino. Siksi tuntuu pahalta toivottaa teidät ei-toivotuiksi keskellä parasta sesonkia, mutta tilanne on vakava. Meillä Lapissa tehohoitopaikat eivät riitä omallekaan porukalle, jos virus leviää.

Suomessa on kuollut koronaan useita ja maailmassa tuhansia. Me olemme kaikki vastuussa läheisistämme ja heidän terveydestään.

Nyt kun hallituksemme on ottanut tiukan otteen koronan leviämisestä, on meidän kansalaisten vuoro tehdä osuutemme. Noudatetaan ohjeita ja pysytään kotona ja aplodeerataan mekin sairaanhoitohenkilökunnalle. He tekevät arvokasta ja raskasta työtä pienellä palkalla.

Muuten, entä jos otettaisiin kauppa-autot uudelleen käyttöön?

Päivitetty 23.4. – Julkaistu 8.4.2020

Julkaistu: 24.4.2020
2 kommenttia