Kaksi matkaa yhden hinnalla: tiedätkö parhaat stopover-pysähdykset?
Matkailu
Kaksi matkaa yhden hinnalla: tiedätkö parhaat stopover-pysähdykset?
Joskus samoilla lennoilla voi saada kaksi reissua yhden hinnalla. Kokosimme vinkkejä lentomatkaajan parhaisiin stopover-pysähdyksiin maailmalla.
1Kommenttia
Julkaistu 5.3.2018
Mondo

Bongaa lentoyhtiöiden stopover-tarjouksia

Stopover on loistava tapa lisätä matkaan edullisesti yksi kaupunki, ja monet lentoyhtiöt tarjoavat pysähdyspaikassa myös ilmaista tai edullista ohjelmaa. Esimerkiksi Thai Airways tarjosi jokin aika sitten Australiasta Eurooppaan lentäville maksuttoman hotelliyön Bangkokissa.

Stopover tarkoittaa kansainvälisillä lennoilla yli 24 tunnin vaihtoaikaa yhdellä tai useammalla kentällä. Joskus siitä käytetään sanaa layover, mutta yleensä layover viittaa lyhyeen vaihtoon, jossa matkailija ei poistu kentältä.

Stopovereita voi suunnitella etsimällä lento hakukoneilla usean lennon yhdistelmiä (englanniksi multiple destinations). Kaikki lentoyhtiöt ja lipputyypit eivät kuitenkaan salli pysähdyksiä. Joskus stopoverin osto tuo säästöä: usein sen avulla voi matkustaa esimerkiksi Etelä-Amerikkaan edullisemmin ja lisätä matkaan vaikka viikon Miamissa. Airwander.com-sivusto auttaa stopoverien hakemisessa.

Reykjavík ja Istanbul ovat edelläkävijöitä

Islanti on houkutellut Reykjavíkin kautta lentäviä pysähtymään jo 1960-luvulta alkaen. Icelandairilla lentäessä Reykjavíkissa voi pysähtyä jopa viikon. Jo päivässä ehtii vierailla Blue Lagoon -kylpylässä, muutamassa päivässä näkee saaren upeaa luontoa. Ohjelmaa ei aina tarvitse suunnitella itse: Islannilla on ollut ilmainen Stopover Buddy -palvelu, jonka kautta voi saada paikallisen oppaan.

Turkish Airlines tarjoaa Istanbulissa ilmaisen opastetun kaupunkikierroksen kaikille, joiden pysähdys Atatürkin lentokentällä vie 6-24 tuntia. Kierroksia on kolme päivässä, eikä paikkaa tarvitse varata etukäteen. Ruuat ja sisäänpääsymaksut sisältyvät retkeen. Jos kaupunkikierros ei innosta, voi yhtiö tarjota myös huilitauon hotellilla.

Lissabon, Pariisi tai Amsterdam

Jos suuntaat Etelä-Amerikkaan, voit pidentää reissua muutamalla päivällä Lissabonissa. TAP Portugal -yhtiön Discover Portugal -sivusto tekee 1-3 päivän ilmaisen stopoverin varaamisesta helppoa. Pysähdyksen varanneet saavat myös valita yhden maksuttoman elämyksen, kuten kierroksen Lissabonin historiallisiin kaupunginosiin tai vierailun viinikellariin. Ilmainen Portugal Stopover -sovellus antaa myös vinkkejä minilomalle.

Air France sallii pysähdyksen Pariisissa muissa kuin halvimmissa lippuluokissa. KLM puolestaan perii lisämaksun turistiluokan stopovereista Amsterdamissa.

Päivä Singaporessa, pari Hongkongissa

Singapore Airlines järjestää Singaporessa Changin kentälle lentäville ilmaisen kiertoajelun kaupungissa, jos koneenvaihto vie alle 24 tuntia. Tarjolla on myös maksullisia stopover-paketteja, joihin kuuluu esimerkiksi hotelliyö ja edullisia illallisia. Paketteja myydään vain etukäteen matkustajille, jotka lentävät Singapore Airlinesilla tai SilkAirilla.

Cathay Pacificilla kaukomatkalle vaikka Australiaan lentävä voi yleensä jäädä maksutta Hongkongiin pidennetyn välilaskun ajaksi. Lentoyhtiö ei tarjoa ohjelmaa, mutta paikalliset matkatoimistot myyvät stopover-paketteja majoituksineen ja kiertoajeluineen. Etäisyyksien ja lentokentän hitaiden passintarkastusten vuoksi käyntiin Hong­kongissa on varattava ainakin kahdeksan tuntia.

Lähi-idässä lomapaketteja ja ilmaisia kierroksia

Maailman parhaaksi lentoyhtiöksikin taannoin nimetty Emirates tarjoaa Dubaissa runsaan valikoiman maksullista stopover-ohjelmaa sekä maahan matkaaville että konetta vaihtaville. Valikoimassa on esimerkiksi hotellitarjouksia ja retkiä, ja edullisimmillaan ne maksavat noin 50 euroa. Paketin voi varata suoraan lentoyhtiöltä, kun on buukannut siltä lennot. Kaupunkikierrokselle pääsee myös naapurimaa Qatarissa, jos reissuun kuuluu Qatar Airwaysin koneenvaihto Dohassa.

Artikkeli päivitetty 7.5.2018 klo 15.30. Korjattu tieto: Qatar Airwaysin kaupunkikierrokset eivät ole ilmaisia vaan maksullisia. Niitä voi myös varata etukäteen lentoyhtiön sivuilta.

1 kommentti