Tuulilasi

Juho Hänninen Hyundain kisakuskiksi

Juho Hänninen Hyundain kisakuskiksi
Suomen Juho Hänninen (kuvassa vasemmalla) on nimitetty Hyundain rallitiimin toiseksi kuljettajaksi ensi kaudelle. Autona Hännisellä ja aiemmin nimetyllä belgialaisella Thierry Neuvillella on Hyundai i20 WRC.
Kuvat Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport ilmoitti torstaina, että sen testikuljettaja Juho Hänninen tulee ajamaan valikoituja osakilpailuja i20 WRC-autolla Rallin MM-sarjassa 2014.

Hänninen on tutustunut Hyundai Motorsportiin vuoden 2013 aikana, jolloin hän on ajanut 3500 testikilometriä uudella i20 WRC -autolla. Suomalaisella on ollut tallin mukaan vahva rooli tiimin valmistautumisessa WRC-debyyttiinsä ja hän tulee olemaan toinen vahva tekijä Hyundai Motorsportille sen lähtiessä MM-sarjaan.

Valikoitujen rallien ajaminen kilpailijana on vain osa Hännisen työtä. Hän jatkaa myös testikuljettajan roolissa, kun tiimi valmistautuu jo 2015-kauteen ensi vuoden aikana esiteltävällä uudella autolla.

Hyundai on kertonut jo aiemmin, että toisen i20 WRC -auton tulee jakamaan useampi kuljettaja ensi kauden sarjassa. Kuka tulee olemaan Thierry Neuvillen tallikaveri kauden avaavassa Monte Carlo rallissa, se paljastetaan myöhemmin.

”Olen todella mielissäni, että voimme jatkaa yhteistyötä Juhon kanssa,” kertoo Hyundai Motorsportin päällikkö Michel Nandan tiedotteessa.

”Hän oli ensimmäinen kuljettaja, joka jo aiemmin tänä vuonna allekirjoitti sopimuksen Hyundai Motorsportin kanssa ja hän pääsi myös ensimmäisenä ajamaan uutta Hyundai i20 WRC -autoa. Hän on osoittanut erinomaista lojaalisuutta uutta tiimiämme kohtaan ja on todella miellyttävää, että hän liittyy mukaan ajamaan tiettyjä kilpailuja ensimmäisellä WRC-kaudellamme.”

Hänninen saa vierelleen ensi vuodeksi kartanlukijansa Tomi Tuomisen (kuvassa oikealla) ja he tekevät WRC-debyyttinsä Hyundailla helmikuisessa Ruotsin rallissa, kisassa, jonka he tuntevat hyvin. Hänninen ajoi rallin MM-debyyttinsä juuri Ruotsissa 2006 ja voitti tuolloin luokkansa N-ryhmässä. Tänä vuonna hän sijoittui kilpailussa Fordin WRC:llä kuudenneksi.

Hänninen on menestynyt monilla eri ralliautoilla uransa aikana. Hän on ollut voittoisa IRC -sarjassa, FIA:n Euroopan mestaruussarjassa sekä SWRC -sarjassa. Hän nappasi myös ensimmäisen WRC-erikoiskoevoittonsa Monte Carlossa tänä vuonna osoittaen näin potentiaaliaan kansainvälisen rallimaailman huipulla.

”Olen todella otettu valinnastani Hyundain kisakuljettajaksi ensi kaudelle ja Ruotsin ralli on yksi lempikisoistani,” Hänninen summaa tunteensa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 28.11.2013
Kommentoi »