"Jos olet bloggaaja, älä ota mallia muilta bloggaajilta, muuten näytät samalta kuin kaikki muutkin"
Puheenaiheet
"Jos olet bloggaaja, älä ota mallia muilta bloggaajilta, muuten näytät samalta kuin kaikki muutkin"
Vuoden nuoreksi muotoilijaksi valittu luova johtaja Laura Väinölä hakee perspektiiviä työhönsä käymällä säännöllisesti meren rannalla.
Julkaistu 29.8.2016
Image

Yhdistele asioita. ”Jos olet kuvanveistäjä, hae inspiraatiota jostain muualta kuin toisilta kuvanveistäjiltä. Tai jos olet bloggaaja, älä ota mallia muilta bloggaajilta, muuten rupeat näyttämään samalta kuin kaikki muutkin. Eri asioita yhdistelemällä pystyy luomaan jotain uutta. Itselleni taide ylipäänsä on tärkeä inspiroija.”

Puhu enemmän unelmistasi. ”Jakaminen saa asiat tapahtumaan. Jos sanot jotain ääneen, ensinnäkin tulee paine toteuttaa se haave, ja lisäksi usein aukeaa väyliä sen toteuttamiseen. Olin vuosi sitten elokuussa mukana järjestämässä Leijafestivaalia Helsingissä. Se lähti siitä, että eräs ystäväni kertoi minulle, että Intiassa vietetään tällaista leijapäivää. Kerroin siitä toiselle ystävälleni, jonka kanssa päätimme lähteä katsomaan sitä Intiaan. Jo ennen matkaa päätimme myös, että järjestäisimme sellaisen myös Suomessa.”

Hakeudu hyvään seuraan. ”Yksin pääsee vain tietylle tasolle. Minun koko työni on oikeastaan sitä, että tapaan uusia ihmisiä. Etsiydy sellaisten ihmisten luokse, joista saat energiaa.”

Päätös helpottaa aina. ”Muuten asiat eivät etene. Joskus on toki hyvä antaa aikaa, mutta jahkailuun menee hirveästi energiaa.”

Katso horisonttiin. ”Tätä yritän itselleni ja muillekin aina muistuttaa ja tarkoitan sitä ihan konkreettisesti. Tuntuu, että elämä on tässä edessä vain kaikki päivät. Pitää hakea tilaa, että kaikki ei tapahdu vain tässä lähellä. Vähintään kerran kuussa pitää päästä katselemaan horisonttia. Siitä saa tosi paljon perspektiiviä. Olen elänyt lapsuudessa järven rannalla, ei ihan kaupungissa, ja siellä oli aina avaruutta ympärillä. Sitten kun muutin Helsinkiin pois kotoa ja opiskelemaan, huomasin, että tarvitsen taas tilaa, kun täällä pyörii niin pienissä ympyröissä.” ■

Kommentoi »