Apu

Jonne Aaron alamäestään: "Nukuin pankkikortti ja passi tyynyn alla"


Jonne Aaron on löytänyt elämäänsä tasapainon. Vaikeuksien jälkeen laulaja opetteli rakastamaan itseään uudelleen.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat Joonas Vuorinen

Jonne Aaron, 31, julkaisi viime perjantaina toisen sooloalbuminsa. Risteyksessä-albumilla Jonne laulaa muun muassa ihmisten välillä olevista informaatiokatkoksista.

- Kuvaan kappaleita digitaalisiksi kirjeiksi. Jos toisella on jokin asia, jota ei voi pitkässä parisuhteessa toiselle ääneen sanoa, voi kertoa sen laulun kautta. Biisin voi laittaa vaikka toisen Facebook-seinälle.

Laulaja on palannut albumin teksteissä myös vuoden 2011 tapahtumiin. Vuosi oli nuorelle miehelle raskas. Läheinen isoäiti nukkui pois, kitaristi lähti Negativesta ja pitkä avoliitto päättyi avovaimon aloitteesta. 

-  Kun ihmisuhde päättyi, tuntui kuin viimeinen matto olisi vedetty jalkojen alta. Päästin kaikesta irti. Lähdin vain kellumaan. Itsesuojeluvaisto ja itsekunnioitus hävisivät, Jonne muistelee.

Koska keneltäkään ei tarvinnut enää kysellä lupaa, Jonne alkoi viihtyä yhä enemmän baareissa. 

- Kotonani alkoi pyöriä epämääräistä porukkaa. Muistan, että nukuin passi ja pankkikortti tyynyn alla. En luottanut kaverin kavereihin.

- Viimeinen pisara oli, kun heräsin krapulassa ja joku tonki keittiön laatikoita. Huusin, että nyt ulos täältä. Uhkasin soittaa poliisit. Lopulta saatiin kaverin kanssa heitettyä hänet ulos. 

Elettiin lokakuuta, kun Jonnen veli Tommi soitti pikkuveljelleen, että juhannus meni jo. Tasapainon Jonne löysi elämäänsä kuitenkin itse.

- En ikinä mennyt juttelemaan kenenkään ammattilaisen kanssa, vaikka se olisi varmaan ollut hyväksi. Mielessä oli niin hävettäviä ajatuksia. Opettelin uudelleen rakastamaan itseäni. Ymmärsin myös, että luopuminen kuuluu elämään.

Musiikki piti laulajaa pinnalla vaikeimpina aikoina.

- Vaikka olin kuinka krapulassa, niin avasin aina innoissani sähköpostin, onko sanoittajalta tullut uusia sanoituksia, että pääsisin tekemään biisejä. Musiikki auttoi osaltaan läpi vaikean ajan, Jonne muisteli kolmen vuoden takaisia tapahtumia.

Julkaistu: 5.11.2014