Image

Poliittinen koti: Johanna Ojala-Niemelä ja 151 m², 6h + H + K + ET + KHH + S Rovaniemellä

Poliittinen koti: Johanna Ojala-Niemelä ja 151 m², 6h + H + K + ET + KHH + S Rovaniemellä
SDP:n kansanedustaja, rovaniemeläinen Johanna Ojala-Niemelä panostaa sisustuksessa seesteisiin sävyihin ja minimalismiin. Nurkatkin pysyvät silloin puhtaana ja kodista tulee rauhan tyyssija. Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan politiikan vaikuttajien ja asiantuntijoiden koteihin.
Julkaistu: 30.8.2021

"Vuonna 2005 minä ja mieheni Esa olimme jo kyllästyneitä uuden kodin etsimiseen, kun päätimme vielä käydä katsomassa yhtä taloa. Se oli rakennettu vuonna 2003 ja sijaitsi Ounasvaaran hiihtostadionin kupeessa Rovaniemellä. Kun tulimme pihaan, vastassa oli samanlainen pystykorva kuin meillä.

Tuntui kuin kotiin olisi tullut.

Nyt olemme asuneet tässä talossa jo yli 15 vuotta. Elämisen jäljet näkyvät kaikkialla. Lattiat on kävelty ja sohvat istuttu loppuun. Siksi remontille oli jo korkea aika. Urakka alkoi alkuvuodesta 2020 alakerran makuuhuoneesta ja yläkerrasta, joka on nuorison valtakuntaa.

Täytyy myöntää, että remontti asettaa aika paljon toiveita. Haaveilen, että saisin olohuoneeseen koivutapetin. Näin sellaisen ystäväni kodin seinällä ja se oli mielestäni kaunis. Ikivanhat, siniset tapetit joutavat jo pois. Mieskin on todennut, että välillä nuo seinät kaatuvat päälle.

Lempipaikkani on olohuoneen pallotuoli ja makuuhuoneen nurkka. Siellä, sängyllä hoituvat myös Teams-kokoukset. Makuuhuone on sävyltään seesteisen harmaa. Harmaa tekee kodista rauhan tyyssijan. Iän myötä makuni on yksinkertaistunut niin, etten halua liikaa värejä enkä ylimääräistä tavaraa. Maailmalta ostetut esineetkin ovat menneet varastoon tai kirpputoreille. Nyt nurkatkin on helpompi pitää puhtaana."

TUOLI ON JA PYSYY

”Olohuoneen siniset tapetit ovat olleet seinillä niin kauan, kun olemme tässä asuneet, eli yli 15 vuotta. Pidän sinisestä, mutta tapetit olisi jo aika vaihtaa. Haaveilen myös uusista sohvista. Nämäkin ovat kulkeneet mukana jo vuosia. Paras paikka kodissamme on olohuoneen pallotuoli. Siitä en luovu.”

VALOISTA KEITTIÖ

”Ennen kuin muutimme tähän taloon vuonna 2005, asuimme omakotitalossa Rovaniemen Korkalovaarassa. Sieltä kaipaan erityisesti leivinuunia, jossa valmistuivat niin puurot, lihat kuin rieskatkin. Tässä talossa on onneksi suuri, ihana takka ja iso, valoisa keittiö, jossa on mukavaa leipoa ja laittaa ruokaa. Olen tyytyväinen siitä, että nykyään kotonamme on tavaraa vain kohtuullisesti. Ennen meillä oli enemmän krääsää, mutta siitä on luovuttu. Minimalismi rauhoittaa myös mieltä. En ole kovin innokas sisustaja, mutta pidän siitä, että kotona on valoisaa ja tasapainoinen värimaailma.”

Kommentoi »