Apu

Johanna Korhonen: Myrkyn niellyt feminiini


– Muutamat miesasiamiehet ovat pyytäneet feministeiltä, minultakin, selvitystä toksisesta feminiinisyydestä. Ihanaa, tässä näitä tulee, Johanna Korhonen kirjoittaa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Jo jonkin aikaa Suomen tiedostavat piirit ovat väitelleet aiheesta toksinen maskuliinisuus. Toksinen tarkoittaa myrkyllistä. Myrkyllinen maskuliinisuus on voimankäyttöä, valtataistelua, aggressiota ja rähinää; miehen ylemmyyttä, väkivaltaa ja kyvyttömyyttä käsitellä tunteita. Toksinen maskuliinisuus kokoaa mieheyden huonoimmat määreet yhteen nippuun.

Luulisi, että miehet itse olisivat kärkijoukkona vastustamassa noin ikävää miehenä olemisen tapaa, mutta ei: heistäkin osa on ymmärtänyt käsitteen väärin tahallaan ja osa kai silkkaa yksinkertaisuuttaan. He ovat nyt siinä käsityksessä, että mieheys ylipäätään on nykyään kiellettyä ja miehen pitää pukeutua mekkoon ollakseen hyväksytty.

Tässä käsityksessä on muun muassa kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps), joka someviestinnässään taannoin vaati ”miehiä takaisin”.

Selvityksiä toksisesta feminiinisyydestä

Muutamat paremmin tolkuissaan olevat miesasiamiehet ovat pyytäneet feministeiltä, minultakin, selvitystä toksisesta feminiinisyydestä. Ihanaa, tässä näitä tulee!

Botox-nainen. Rypyttömän ilmeettömällä botox-naisella on myrkkyä kehossaan ihan kirjaimellisesti. Botuliinitoksiini on hermomyrkky, joka lamauttaa lihaksia ja saa ihon pienet rypyt siliämään. Botox-naisen naiseus on sidoksissa ryppyihin. Myrkyttyneisyys antaa hänelle lisäaikaa naisena.

Silikoninainen. Joidenkin naisten naiseus perustuu maitorauhasiin. Luomurinnoilla on taipumus ikävästi löystyä ja pehmetä, mutta silikonirinnat pomppivat tennispallonpinkeinä ainakin siihen asti, että implantti hajoaa ja silikonia alkaa kulkeutua muualle kehoon. Silikonimöykyt siellä täällä kudoksissa edustavat toksista feminiinisyyttä puhtaimmillaan.

Kananainen. Kikattaa miesten huonoimmillekin vitseille, pystyy katsomaan ylöspäin millaista miestä tahansa ja pitää älykkyyttä vain miehisenä ominaisuutena. Kananaiselle on itsestään selvää, että kana on ihminen vain kukon kainalossa ja holhouksessa.

Pyhimyskotiäiti. Hän on järjestänyt elämänsä miehensä uran ehdoilla mutta ah, ei koe mitenkään uhrautuneensa vaan päinvastoin tarjonneensa miehelleen ja lapsilleen parhaan mahdollisen kodin. Hän ei missään tapauksessa ota kantaa muiden perheiden ratkaisuihin mutta voi sitten pamauttaa telkkarissa, kuten kotiäiti Nina Mikkonen takavuosina, että päivähoito juontaa juurensa natsi-Saksasta.

Ja sitten on vielä se kovajätkä-ämmä

Kun toksinen maskuliini ja toksinen feminiini perustavat perheen, tilanteesta iloitsee ainakin Aito avioliitto -yhdistys, jonka tehtävä on ylläpitää perinteisiä ahtaita sukupuolirooleja kaikkine kauheuksineen. Myrkyllisen maskuliinin ja myrkyn nielleen feminiinin perheessä mies on mies ja nainen on nainen sanojen kaikkein kapeimmassa ja rasittavimmassa merkityksessä.

Mutta toksista feminiinisyyttä esiintyy myös niin sanotuissa tiedostavissa piireissä. Rajoittunut perinnefeministi ei hyväksy ajatusta, että myös mies tai muunsukupuolinen voi olla feministi tai että naisia ovat myös alun perin pojiksi syntyneet transnaiset.

Ja sitten on vielä se kovajätkä-ämmä, jonka menestys perustuu nimenomaisesti juuri toksiseen maskuliinisuuteen: ”V***u mulle ei tuu äijät v***u ryppyileen. Repe v***u vei mun rahat v***u ku mä olin parvekkeella röökillä mutta v***u ei vie enää. Mä oon v***u semmonen ämmä että v***u mä otan ens viikolla uuden äijän ja annan sille v***u turpaan ja v***u se ei sen jälkeen tuu mulle aukoon enää päätään v***uv***uv***u.”

Yksi asia yhdistää myrkyllisiä maskuliineja ja feminiinejä: sukupuolineutraali on myrkyllisintä, mitä kumpikaan tietää. Siinähän putoaisi pohja koko hommalta.

Julkaistu: 12.2.2019