Jens Lapiduksen Tukholma
Matkailu
Jens Lapiduksen Tukholma
Menossa Tukholmaan? Ota mukaan dekkaristi Jens Lapiduksen suositukset kotikaupunkiinsa.
Julkaistu 24.2.2016
Mondo

Dekkaristi Jens Lapidus tunnetaan Tukholmaan sijoittuvista kirjoistaan, joista viimeisin on Sthlm delete. Kysyimme, mitkä ovat kirjailijan suosikki­paikat hänen kotikaupungissaan.

Ravintola Rakastan Operakällarenia (operakallaren.se). Ravintolalla on Michelin-tähti, mutta siitä huolimatta annokset ovat mahtavalla tavalla simppeleitä. Toinen vähän edullisempi suosikkini on aasialaista fuusiokeittiötä tarjoileva Ljunggren (restaurangljunggren.se). Heidän tonnikalamakinsa ovat taivaallisia.

Kahvila Asun Mariatorgetin lähistöllä Södermalmilla. Alueella on varmasti eniten kahviloita Pariisin Marais’sta pohjoiseen. Yksi suosikkini on Kaffe (St Paulsgatan 17), mutta siellä voi maksaa vain käteisellä. Toinen on Chic (St Paulsgatanin ja Swedenborgsgatanin kulmassa), joka on pullineen ja leivoksineen klassinen tukholmalaiskonditoria.

Puisto Tukholmassa on paljon puistoja, mutta eniten pidän Skinnarviksbergetistä. Pakkaa mukaan viltti sekä jotain syötävää ja kiipeä kallioiden huipulle asti. Sieltä on uskomaton näkymä kaupungin ylle.

Talvella Käymme lasten kanssa laskettelemassa Hammarbybackenin laskettelukeskuksessa (skistar.com). Rakastan myös talvisia kävelyretkiä Djurgårdenissa: kuuraa nurmikoilla, jäinen meri. Erittäin kaunista!

Kommentoi »