Tuulilasi

Jeepiltä tulossa uusi ”Baby Jeep”


Jeepin brändijohtajan Mike Manleyn mukaan yhtiöllä on suunnitteilla uusi auto, joka olisi keskikokoista Renegade SUV:ta pienempi malli, niin sanottu ”Baby Jeep”.
Kuvat FCA

Auto tulisi pääosin Euroopan markkinoille sekä muille markkinoille, missä pienillä SUV:eilla on kysyntää. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin sitä ei ole tulossa.

Auto olisi pituudeltaan alle nelimetrinen, ja sitä alettaisiin rakentaa Jeepin omistavan FCA:n tehtaalla Pomiglianossa lähellä Napolia. Tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä Fiat Pandaa. La Stampa -lehden mukaan Fiat Panda Cross (kuvassa) saattaa hyvinkin olla uuden ”Baby Jeepin” esikuva.

Automotive Newsin tietojen mukaan Fiat Chrysler Automobiles on jo viime vuoden alusta saakka suunnitellut auton tuotantoa juuri Pomiglianossa.

Jos autoa aletaan tehdä, se rakennetaan FCA:n Mini-alustalle, jolle on tehty mm. Fiatin Panda ja 500 sekä Lancia Ypsilon.

“Pomiglianon tehtaalla voidaan valmistaa kyllä hiukan monimutkaisempiakin autoja kuin Pandaa”, sanoi FCA:n pääjohtaja Sergio Marchionne.

Euroopassa nimenomaan pienet SUV:t ovat koko ajan kasvava segmentti.

Julkaistu: 24.1.2018