Tuulilasi

Jeepillä iso ongelma tulevan lippulaivamallinsa kanssa: ”Myynnin ikkuna alkaa jo sulkeutua”

Jeepillä iso ongelma tulevan lippulaivamallinsa kanssa: ”Myynnin ikkuna alkaa jo sulkeutua”
Jeep on ilmoittanut jo hyvissä ajoin, että sen suunnittelemasta Grand Wagoonerista tulee yhtiön SUVien uusi lippulaivamalli. Auto on isompi ja prameampi kuin Grand Cherokee, mutta asiassa on yksi ongelma; auto ei ole vielä lähellekään valmis.

Auto on tulossa jälleenmyyjille näillä näkymin vasta vuonna 2021. Moni jälleenmyyjä pelkää Automotive Newsin mukaan, että se on aivan liian myöhään, kun bensan hinta sekä korot nousevat koko ajan. Heidän mukaansa tämä tekee entistä vaikeammaksi myydä parin vuoden päästä Grand Wagooneria.

FCA:n pääjohtaja Sergio Marchionne kertoi kolmen penkkirivin uudesta SUV:sta jo seitsemän vuotta sitten, mutta autoa ei ole vieläkään näkynyt, eikä kuulunut.

”Tämän auton myynnin ikkuna alkaa jo sulkeutua. Jos se olisi valmistunut alkuperäisessä aikataulussa, se olisi ollut iso hitti. Mutta korot ja polttoaineen hinnat nousevat koko ajan, mikä tulee hankaloittamaan ison ja kalliin auton myyntiä selkeästi, se myös kuluttaa melko lailla polttoainetta”, eräs Jeepin jälleenmyyjä harmitteli.

Kukaan ei vielä tiedä, millainen markkinatilanne on vuonna 2021, kun Grand Wagooner viimein saapuu tarjolle. Analyytikot tosin uskovat, että auto tulee myymään riittävän hyvin yksinkertaisesti siitä syystä, että se on Jeep. Ennen sen valmistumista Jeep menettää kuitenkin koko ajan asiakkaita Fordille ja GM:lle, joiden valikoimassa on vastaavan kaltaiset Ford Expedition, Lincoln Navigator ja GMC Yukon.

Etenkin Expedition ja Navigator ovat olleet todellisia myyntimenestyksiä Yhdysvalloissa, Jeepin jälleenmyyjät ovat voineet vain katsoa tilannetta kateellisina sivusta.

Merril Lynchin analyytikoiden mukaan Yhdysvaltain autokappa tulee hidastumaan selkeästi lähivuosina. Syynä siihen ovat paitsi korkojen ja polttoaineiden hinnannousu myös raakamateriaalien kohoavat hinnat sekä käytettyjen autojen arvon laskeminen.

Julkaistu: 20.6.2018
Kommentoi »