Jeep esitteli seitsemän konseptiautoa: Teemana sähkö, nelivetoisuus ja suorituskyky
Autot ja liikenne
Jeep esitteli seitsemän konseptiautoa: Teemana sähkö, nelivetoisuus ja suorituskyky
Sähkö ei ole uusi tuttavuus Jeepissä, sillähän on jo hybridejä ja lataushybridejä. Täyssähköistä autoakaan ei tarvitse varmasti enää kovin kauan odotella.
Julkaistu 11.5.2022
Tuulilasi

Jeep on esitellyt perinteisesti isossa pääsiäisen ympärille sijoittuvassa, monipäiväisessä Safari-tapahtumassaan aina jotain uutta ja hauskaa. Tällä kertaa järjestetyssä ja järjestysnumerolla 56 olleessa tapaamisessa Utahin Moabissa Jeep esitteli peräti seitsemän konseptiautoa tuhansille faneilleen. Näistä kolme oli tosin esitelty jo viime vuonna SEMA-näyttelyssä Las Vegasissa.

Teemana konsepteissa olivat sähkö, nelivetoisuus sekä suorituskyky. Jeepin Pohjois-Amerikan varapääjohtajan Jim Morrisonin mukaan mikä tahansa autoista voi tulla tuotantoon. Tapahtuma toimii siis eräänlaisena kenttäkokeena Jeepille. Jos fanit näyttävät peukkua jollekin mallille, sillä on hyvät mahdollisuudet päätyä valmistuslinjalle.

Sähkö ei ole uusi tuttavuus Jeepissä, sillähän on jo hybridejä ja lataushybridejä – kuten tämän lehden kansiautokin – mallistossaan. Eikä täyssähköistä autoakaan tarvitse varmasti enää kovin kauan odotella. Esimakua tulevasta antanee Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept (kuvassa etualalla keskellä). Auton teho on 650 hv ja maksimivääntö 1152 Nm. Sillä kiivetään jo mallikkaasti ylös Moabin kiviseinämiä. Normaalista sähköautosta poiketen Magnetossa on kuusivaihteinen manuaaliaski maastoajoa varten. Kuulostaa jännältä. Hardcore-fanit tosin varmasti vierastavat sähköä vielä tovin, autiomaan latausinfra kun on tunnetusti heikonlainen. Ehkä aurinkovoima auttaa...

Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept kuvassa etualalla keskellä. Muut kuusi tapahtuman konseptia ovat vasemmalta oikealle: Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe Concept (lataushybridi), Jeep D-Coder Concept (täynnä JPP- ja Mopar-osia), Jeep Bob Concept (kutistettu Gladiator), Jeep '41 Concept (kunnianosoitus alkuperäiselle Jeepille), Jeep Birdcage Concept (ei tuulilasia, ei sivulaseja) ja Jeep Rubicon 20th Anniversary Concept.

Kommentoi »