Jätte cool
Matkailu
Jätte cool
Tukholman Södermalmilla sijaitseva Hornstull on nyt kaupungin trendikortteli. Etsimme osoitteet, jotka kannattaa ottaa talteen seuraavaa reissua varten.
Julkaistu 12.9.2014
Mondo

KOE

Bio Rio Ihastuttava vanha elokuvateatteri (Hornstulls strand 3). Samassa rakennuksessa sijaitsee kahvila Copacabana, joka hurmaa eriparisilla kupeillaan ja edullisilla lounaillaan.

Liljeholmsbadet Sympaattisen uimalan (Bergsunds strand 26) yhteydessä on sauna ja söpö terassi. Joinain päivinä erilliset vuorot miehille ja naisille, joten tarkista aukioloajat etukäteen.

HERKUTTELE

Barbro Hornstullin katu-uskottavin ravintola on yhdistelmä bistroa, baaria ja elokuvateatteria (Hornstulls strand 13). Listalla aasialaisia ruokia modernilla twistillä.

Käk Rehellistä pikaruokaa jenkkidinerin hengessä (Hornsbruks­gatan 24). Listalla burgereita, pirtelöitä ja Brooklyn lageria. Ravintolan on perustanut räppäri Petter.

Tjoget Tjogetin (Hornsbruks­gatan 24) tiloissa toimii kukkakaupan ja parturin lisäksi ravintola Linje Tio (loistavaa ruokaa ja New York -henkisiä cocktaileja) sekä ranskalaista charmia henkivä kahvila Bisou Bisou.

SHOPPAILE

Hornstullsmarknad Joka sunnuntai touko­kuusta syyskuuhun Liljeholmenin sillan alle Hornstullin rantaan levittäytyvät markkinat ovat saaneet inspiraationsa Camden Townista Lontoosta. Ruokarekat kruunaavat raukean rennon tunnelman.

Rockefella Pieni putiikki myy amerikkalaisesta rockabilly-kulttuurista vaikutteensa ottaneita rentoja ja riemastuttavia vaatteita lapsille (Hornsgatan 156).

JUHLI

Bar Brooklyn Bar Brooklynissa (Hornstulls strand 4) syödään ja rentoudutaan dj:n tahdissa. Pöydän varanneet ruokailijat pääsevät maksutta Debaser-klubille. Sonja Saarikoski

Kommentoi »