Apu

Järjestö lisää tukea vähävaraisten perheiden lapsille – ”tarvitsevien määrä on ollut kasvussa”

Järjestö lisää tukea vähävaraisten perheiden lapsille – ”tarvitsevien määrä on ollut kasvussa”
Suomalaiset lahjoittivat Pelastakaa Lasten joulukeräykseen ennätysmäärän tukeakseen köyhien perheiden lapsia kotimaassa.

Kansalaisjärjestö tarjoaa pitkävaikutteista tukea köyhille perheille ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille kotimaassa. Kesällä 2019 tuki kohdistetaan erityisesti vähävaraisten perheiden lapsille tarjottaviin lomakoteihin ja se annetaan Eväitä Elämälle -ohjelman kautta. Lisäksi vähävaraisten perheiden lapsille jaettava oppikirja- ja harrastustuen määrä kaksinkertaistetaan täksi vuodeksi.

Suomessa elää köyhissä perheissä yli 100 000 lasta. Pelastakaa Lasten tavoitteena on tukea tänä vuonna yhteensä 25 000 lasta ja nuorta kotimaassa.

”Pelastakaa Lapset jakaa Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tukea 60 paikallisyhdistyksensä ja kaikkien aluetoimistojensa kautta ympäri maan”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n aluetoiminnan johtaja Kristiina Mattinen tiedotteessa.

”Valitettavasti tukea tarvitsevien määrä on ollut kasvussa ja sadat lapset jäivät viime vuonna vaille tukea. Joulukeräyksen lahjoitukset tulivat todella tarpeeseen.”

Miten lapsi voi päästä lomakotiin?

Lapsen perhe voi hakea lomakotia Pelastakaa Lapset ry:n aluetoimistojen kautta. Lomakotia ensi kesäksi tulee hakea maaliskuun loppuun mennessä. Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät järjestön nettisivuilta.

Uusien lomakotien tarve suuri

Pelastakaa Lapset on järjestänyt lomakotitoimintaa Suomessa vuodesta 1949. Nyt toimintaa laajennetaan ja järjestö etsii uusia lomakoteja vähävaraisten perheiden lapsille. Lomakodin lapselle voi tarjota luotettava ja vakaan elämäntilanteen omaava perhe tai aikuinen, joko maaseudulla tai kaupunkiympäristössä.

Lomakotitoimintaan osallistuminen on kevyehkö tapa tehdä vapaaehtoistyötä lapsen hyväksi, koska lomakotijakso voi olla lyhytkin aika, muutamasta päivästä viikkoon. Lomakoti ei siis sitoudu pidempiaikaiseen tukisuhteeseen. Lomakotitoiminnasta kiinnostuneet aikuiset valmennetaan ja he saavat Pelastakaa Lasten tuen tehtäväänsä.

”Kaikilla vanhemmilla ei ole varaa tarjota lapsilleen ympäristön vaihdosta lomalla. Joillakin lapsilla ei puolestaan ole tarjolla hoivaa koko kesäloman ajaksi, koska vanhemmat ovat töissä. Tilanne on usein erityisen hankala yksinhuoltajaperheissä, joissa lapset voivat joutua olemaan yksin tai keskenään kotona koulujen loma-aikana”, kertoo Kristiina Mattinen.

”Nämä lapset tarvitsevat heille aikaansa antavia, turvallisia aikuisia ja ympäristönvaihtelua loma-aikaan.”

Näin tarjoat lomakotia:

Lomakotia voi tarjota soittamalla tai lähettämällä sähköpostia lomakotitoiminnasta vastaaville työntekijöille Pelastakaa Lasten aluetoimistoissa. Yhteystiedot löytyvät järjestön nettisivuilta.

Toiminnasta kiinnostuneet täyttävät hakulomakkeen. Pelastakaa Lasten työntekijät haastattelevat ja valmentavat lomakodin ryhmässä tai kotikäynnillä.

Julkaistu: 15.2.2019
Kommentoi »