Japanilaisilla autonvalmistajilla ongelmia - lisää väärinkäytöksiä paljastui
Autot ja liikenne
Japanilaisilla autonvalmistajilla ongelmia - lisää väärinkäytöksiä paljastui
Japanin hallituksen mukaan Mazda, Suzuki ja Yamaha ovat kaikki testanneet virheellisesti autojensa polttoainetaloudellisuutta ja päästöjä.
Julkaistu 9.8.2018
Tuulilasi

Viime vuonna sama seikka paljastui Nissanin ja Subarun toimista, hallitus on käskenyt Mazdaa, Suzukia ja Yamahaa tarkistamaan autonsa uudelleen.

Mainitut kolme valmistajaa ovat hyväksyneet autoja myyntiin, vaikka testit on tehty puutteellisesti. Japanin liikenneministeriö on tutkinut testausdataa eri vuosilta alkaen vuodesta 2012.

Suzukin mukaan sen autoista on tutkittu 12 819 kappaletta, jotka on valmistettu vuoden 2012 jälkeen, niistä noin puolet on testattu puutteellisesti.

”Pyydän syvästi anteeksi ja tulemme tekemään kaikkemme, ettei tämä uusiudu”, Suzukin pääjohtaja Toshihiro Suzuki kertoi.

Suzukin mukaan autoista ei kuitenkaan ole löytynyt puutteita todellisten päästöjen tai polttoainetaloudellisuuden suhteen.

Ministeriön mukaan Mazdana autoista 4 prosentista löytyi vikoja.

Myös Yamaha on pyytänyt asiaa julkisesti anteeksi, Mazda pitää oman lehdistötilaisuutensa myöhemmin tänään.

Heinäkuussa Nissan myönsi mitanneensa virheellisesti 19 Japanissa myytävän automallinsa päästöjä ja taloudellisuutta.

Väärinkäytökset ovat heittäneet synkän varjon Japanin autoteollisuudelle, joka on aina ollut tunnettu laadustaan ja tuotantotehokkuudestaan.

Japanilaisvalmistajilla on ollut lisäksi myyntivaikeuksia, myös Yhdysvaltain mahdolliset tullitariffit aiheuttavat niille harmaita hiuksia.

Kommentoi »