Tuulilasi

James Bondin Aston Martin myynnissä


James Bondia näytellyt supertähti Daniel Craig myy hyväntekeväisyyshuutokaupassa varta vasten hänelle neljä vuotta sitten tehdyn Aston Martinin.
Kuvat Christie’s

Aston Martinin autot ovat olleet Bond-leffoissa sankarin ajettavina yli 50 vuotta aina vuoden 1964 Kultasormesta alkaen. Tuolloin Sean Connery ajeli Bondina hopeisella Aston Martin DB5:llä.

Craigille tehty Vanguish on vuosimallia 2014, sellaista valmistettiin vain 100 kappaletta – ja kuinka ollakaan, Craigin auton valmistusnumero on 007.

”Auton teko hänelle oli suuri kunnianosoitus Craigin uralle. Se mitä hän on tuonut elokuvissa Bondin luonteeseen, on ollut erittäin arvokasta myös Aston Martinille”, sanoo Christie’s huutokaupan johtaja Becky MacGuire.

Auto on maalattu ulkoa Midnight blue värityksellä, sisällä on tummempaa sinistä nahkaa. Tämä siksi, että näyttelijä Craig on mieltynyt tummiin vaatteisiin.

Auton hinnaksi on arvioitu 400 000 – 600 000 dollaria. Rahat Craig lahjoittaa newyorkilaiselle The Opportunity Networkille, joka auttaa vaikeista ja köyhistä oloista tulevia lapsia saavuttamaan koulutustavoitteitaan.

Jos jollain syttyi liekki sisällä ja massissa riittää paksuutta, auto myydään New Yorkissa 20. huhtikuuta.

Julkaistu: 15.2.2018