Tuulilasi

Jaguarin I-PACE-sähköauto keräsi viisi tähteä Euro NCAP-törmäystesteissä

Jaguarin I-PACE-sähköauto keräsi viisi tähteä Euro NCAP-törmäystesteissä
Jaguarin täyssähköauto I-PACE saavutti testissä täyden viiden tähden tuloksen, mikä tekee siitä yhden turvallisimmista autoista markkinoilla.
Kuvat Jaguar

Jaguarin suorituskykyinen SUV sai aikuismatkustajan suojasta 91%, lapsimatkustajien suojasta 81%, jalankulkijan suojasta 73% ja aktiivisesta turvavarustelusta 81%. I-PACE keräsi täydet pisteet sivutörmäystestissä sekä toisessa vaativammassa testissä kylkitörmäyksessä tolppaan, antaen hyvän suojan kaikilla kriittisillä kehon alueilla.

I-PACE:n tulos tarkoittaa, että kaikki Jaguar PACE-perheen SUV-mallit, E-PACE, F-PACE ja nyt I-PACE ovat saavuttaneet täydet viisi tähteä Euro NCAP-testeissä. I-PACE on Iso-Britannian suurimman autovalmistajan kymmenes peräkkäinen malli, joka on saavuttanut Euro NCAP-testeissä täydet viisi tähteä.

Jaguar I-PACE on saanut jo lukuisia palkintoja muotoilustaan, suorituskyvystään ja käsiteltävyydestään. Viisi tähteä Euro NCAP-testeissä on tulos I-PACEn ainutlaatuisista turvastandardeista. Mallin kevyt alumiininen korirakenne ja integroitu akusto tarjoavat erinomaista turvaa matkustajille kolaritilanteissa. Turvallisuus on suurin prioriteettimme ja on hienoa nähdä Euro NCAP-tulokset todisteena tehdystä työstä”, sanoo Jaguar Land Roverin korisuunniteluosaston projektijohtaja Simon Black.

I-PACEn kevyt alumiininen korirakenne on erittäin jäykkä. Alumiinikori yhdistetty integroituu akustoon, jota suojaa alumiininen kehikko, antavat I-PACE:lle Jaguarin malliston suurimman vääntöjäykkyyden (36kNm/aste). Korin erikoisuuksiin kuuluu myös ensimmäisenä autoalalla käytetty alumiinin taonta ja Jaguarilla ensimmäistä kertaa käytetty muotoilun jälkeinen lämpökäsittely, jolla on kyetty nostamaan alumiiniseoksien vahvuutta kolarien kannalta kriittisillä alueilla.

I-PACEsta löytyy myös runsaasti erilaisia turvallisuusjärjestelmiä, jotka suojaavat muita tienkäyttäjiä ja jalankulkijoita. Näitä ovat muun muassa törmäystilanteessa lisäsuojaa tuova automaattisesti nouseva konepelti ja automaattinen hätäjarrutus, joka tunnistaa jalankulkijat ja pyöräilijät. Jaguar on myös suunnitellut ainutlaatuisen äänivaroituksen, AVAS (Audible Vehicle Alert System)-järjestelmän, joka varoittaa muita tienkäyttäjiä äänettömästi lähestyvästä sähköautosta. Ääni kuuluu aina 20km/h asti ja se ylittää 56 desibeliä, joka on vähimmäistaso pian voimaanastuvassa EU-säädöksessä. Järjestelmää testattiin yhdessä Guide Dogs for the Blind – yhdistyksen kanssa, joka on UK:n johtava avustusjärjestö näkönsä menettäneille.

Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen kommentoi uusia testituloksia.

”Etenkin I-PACE osoittaa, että tulevaisuuden autot ovat hyviä ympäristön kannalta, mutta tarjoavat samalla korkean tason turvallisuutta.”

Julkaistu: 14.12.2018
Kommentoi »