Tuulilasi

Jaguarilta iso yllätys - E-Type Zero -sähköauto menee tuotantoon


Kun Jaguar esitteli E-Type Zero konseptiautonsa, moni piti sitä pelkkänä haavekuvana, mutta nyt Jaguar on todistanut toisin. E-Type Zero menee nimittäin tuotantoon.
Kuvat Jaguar

Autoon tulee sama sähkömoottori kuin I-Pacessa. Se ei ole sen suurempi kuin alkuperäinen XK-moottori ja vaihdelaatikko. Lisäksi se antaa mahdollisuuden saada autoon enemmän tehoja ja vääntöä. Jaguarin mukaan auton ajosäde yhdellä latauksella tulee olemaan 275 kilometriä.

E-Type Zeron konsepti esiteltiin ensi kertaa vuosi sitten, tuolloin Jaguarkin muistutti sen olevan pelkkä konsepti. Asiat ovat kuitenkin edenneet siihen pisteeseen, että Jaguar Classicin Coventryn tehtailla Iso-Britanniassa tehdään pienehkö erä autoja. Jos asiakas haluaa sähköistää vanhan E-Typensa, sekin on yhtiön mukaan mahdollista.

”Olemme olleet häkeltyneitä E-Type Zeron konseptiauton saamista positiivisista reaktioista. Pystymme nyt tarjoamaan tulevaisuuden vaihtoehdon klassikkoautojen asiakkaille, mikä on Jaguar Classicille iso askel”, sanoo Jaguar Land Rover Classicin johtaja Tim Hannig.

Ensimmäiset E-Type Zerot toimitetaan asiakkaille kesällä 2020. Uusin konseptiversio autosta julkistetaan Montereyn autoviikolla.

Julkaistu: 24.8.2018