Tuulilasi

Jaguar vyöryttää uusia malleja markkinoille – katumaasturikilpa Porschen kanssa alkaa


Jaguar aloittaa vuonna 2016 uuden katumaasturin tuotannon.
Teksti TL-verkkotoimitus

Crossover-mallista kertoo brittiläinen Autocar. Nimekseen uusi malli saanee XQ. Sivuston mukaan autosta saatetaan esitellä makupaloja jo syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Ensimmäiset huhut katumaasturikonseptista lähtivät vellomaan viime vuonna, ja Autocarin mukaan uuden automallin suunnittelutyötä on tehty jo kahden vuoden ajan ja siitä suunnitellaan haastajaa muun muassa Porschen tulevalle Macan-katumaasturille.

Uudella mallillaan Jaguar tähtää sivuston lähteiden mukaan myös perheautojen markkinoille, joille sillä ei ole aiemmin ollut tarjota kilpailukykyisiä automalleja.

Autocar arvioi Jaguarin tulokkaan hinnan asettuvan Britanniassa 31 000 puntaan eli reiluun 36 000 euroon. Tästä ei tosin voi vetää sen suurempia johtopäätöksiä Suomen hinnoittelun osalta.

Katumaasturi on vain yksi osa automerkin uudistuvaa mallivalikoimaa. Autocarin tietojen mukaan Jaguarilta on crossoverin lisäksi luvassa ainakin F-Type coupé ensi vuonna, Q-type sedan vuonna 2015 ja uusi versio Jaguar XF-mallista.

Julkaistu: 14.8.2013