Tuulilasi

Jaguar satsaa SUV:eihin


Jaguar on painanut kaasua uuden J-Pace SUV:nsa kanssa. Auto pitäisi saada markkinoille vuonna 2021 kilpailemaan Porsche Cayennen kanssa. Autocarin lähteiden mukaan auto alkaa olla pian jo tuotantokunnossa.
Kuvat Jaguar

J-Pacen muotoilu tulee olemaan suunnittelujohtaja Ian Callumin mukaan aivan uudenlainen. SUV:ien markkinat ovat kasvaneet koko ajan, J-Pacesta tulee Jaguarin neljäs uusi SUV viiden vuoden aikana. Ensimmäinen oli kaksi vuotta sitten markkinoille tullut F-Pace.

Jaguarilla uskotaan, että SUV:ien myynnistä tulee 2020-luvun alkupuolella kaksi kolmannesta yhtiön kokonaismyynnistä.

Jaguar on myös tekemässä lisää täyssähköautoja ja lataushybridejä. Yksi sellainen sillä jo on, I-Pace. Vuoteen 2020 mennessä joka mallista on tarkoitus tulla myös sähköinen versio.  

F-Pacen ja pienemmän sekä edullisemman E-Pacen menestys on innoittanut Jaguaria SUV:ien tuotantoon. Silti se haluaa tehdä myös huippumalleja, jollainen J-Pacesta tulee.

Talouden taantuma 2008-2009 romautti myös Jaguarin myynnin, mutta se on saanut myyntinsä elpymään 150 000-160 000 auton vuosimyyntiin.

F-Pace myi viime vuonna Jaguarin malleista parhaiten, 70 000 kappaletta. Hiljattain julkistetun pienemmän E-Pacen myyntiodotukset ovat vielä kovemmat. Sen haastaja BMW X1 myi viime vuonna 120 000 kappaletta.

Julkaistu: 22.5.2018