Tuulilasi

Jaguar Land Roverin teknologia näkee kulman taakse

Jaguar Land Roverin teknologia näkee kulman taakse
Maailman autonvalmistajat kilpailevat nyt rajusti erilaisten autonomisten ratkaisujen kanssa. Kaikilla on menossa omia projektejaan teknologian kanssa.
Kuvat
Julkaistu: 26.4.2018
Jaguar Land Rover kehittää parhaillaan teknologiaa, jolla auto näkee kulman taakse automaation, liitettävyyden ja karttatekniikan avulla. Projektin työnimi on AutopleX. Auto ”juttelee” lähistöllä olevien autojen kanssa ja pystyy näin varoittamaan, jos pimeän kulman takaa on tulossa auto. Liitettävyys eli V2V-kommunikaatio nähdäänkin yhdeksi avaimeksi autonomisen tekniikan menestyksekkäälle kehittämiselle.
“Tämä projekti on erittäin tärkeä sen suhteen, että saamme autonomiset autot asiakkaillemme lähitulevaisuudessa”, sanoo Jaguar Land Roverin autonomian ja liitettävyyden tutkimusjohtaja Chris Holmes.
”Yhdessä AutopleX-partneriemme kanssa olemme yhdistäneet voimamme luodaksemme teknologian, joka takaa turvallisuuden kaikkein hankalimmissakin tilanteissa.”
JLR:n AutopleX-projektiin on budjetoitu 5,4 miljoonaa euroa. Teknologiaa simuloidaan ja autoja testataan Iso-Britanniassa julkisilla teillä.
Kommentoi »