Tuulilasi

Jaguar I-Pace teki hattutempun World Car Awards -palkintogaalassa

Jaguar I-Pace teki hattutempun World Car Awards -palkintogaalassa
Täyssähköinen Jaguar I-PACE saavutti historiallisen kolmoisvoiton 2019 World Car Awards –ehdokkaiden joukossa. Pääkategorian, 2019 World Car of the Year, lisäksi Jaguar I-PACE otti voitot myös World Car Design of the Year ja World Green Car –kategorioissa.
Kuvat Jaguar

Jaguarin PACE –malliston aikaisempi jäsen F-PACE saavutti vuonna 2017 lähes vastaavan saldon voittaen World Car of the Year ja World Car Design of the Year –palkinnot.

Jaguar I-PACE on ensimmäinen kolmen palkinnon voittaja kilpailun 15-vuotisen historian aikana.

Tämä viimeisin kolmen voiton sarja tuli maailmanlaajuisen tuomariston toimesta, johon osallistui 86 autotoimittajaa 24 maasta. Vain viikkoja sitten I-PACE valittiin myös Euroopan Vuoden autoksi (Car of The Year).

“On todella kunnia, että Jaguar I-PACE sai kolme arvostettua voittoa World Car tuomaristolta. Aloitimme suunnittelun puhtaalta pöydältä tavoitteena luoda uusi vertailukohta alalle – maailman paras premium täyssähköauto, joka tarjoaa todellisen Jaguar ajokokemuksen”, kertoo Jaguar Land Roverin pääjohtaja Ralf Speth.

” I-PACE:n voitto 2019 World Car of the Year, World Car Design of the Year ja World Green Car –kategorioissa antaa meidän ensimmäiselle täyssähköiselle mallillemme sen ansaitseman huomionosoituksen.”

Palkinnon vastaanottanut Jaguarin suunnittelujohtaja Ian Callum oli myös innoissaan, etenkin itse autosta ja sen suunnittelusta.

”Jaguar mallien suunnittelu on varmasti paras työ maailmassa ja voin rehellisesti sanoa että I-PACE:n suunnitteleminen on ollut palkitsevinta. Täyssähköauton suunnittelu antaa aivan omat vapaudet muotoiluun ja tämän vapauden tiimini ottikin täysin hyödyntääkseen. Kolmoisvoitto on suuri osoitus onnistumisestamme”, Callum kertoo.

Jaguar I-PACE on suunniteltu hyödyntämään täysimääräisesti sähköistä voimansiirtoa ja autolle räätälöityä alumiinirakennetta, joka tarjoaa urheiluauton suorituskyvyn ja SUV:n käytännöllisyyden.

Jaguarin täyssähköauto I-PACE on myös saavuttanut Euro NCAP testissä täyden viiden tähden tuloksen, mikä tekee siitä yhden turvallisimmista autoista markkinoilla. I-PACE:n tulos tarkoittaa, että kaikki Jaguar PACE-perheen SUV-mallit, E-PACE, F-PACE ja I-PACE ovat saavuttaneet täydet viisi tähteä Euro NCAP-testeissä. Tämä kertoo Jaguarin sitoutuneisuudesta valmistaa turvallisia perheautoja. I-PACE on Iso-Britannian suurimman autovalmistajan kymmenes peräkkäinen malli, joka on saavuttanut Euro NCAP-testeissä täydet viisi tähteä.

I-PACE on ansainnut 62 palkintoa vuosi sitten tapahtuneen lanseerauksen jälkeen. Jaguar I-PACE on muun muassa valittu Saksassa, Norjassa ja Iso-Britanniassa vuoden autoksi, BBC:n TopGear magazinen vuoden sähköautoksi, Kiinan vuoden vihreäksi autoksi ja Autobest-lehden ECOBEST-palkinnon saajaksi.

Julkaistu: 19.4.2019
Kommentoi »