Tuulilasi

Jaguar I-PACE täyssähköautolle Kultainen ohjauspyörä

Jaguar I-PACE täyssähköautolle Kultainen ohjauspyörä
Jaguar I-PACE on voittanut Saksan kuuluisimman ja Euroopan arvostetuimpiin kuuluvan autoalan palkinnon, Kultaisen ohjauspyörän 2019. I-PACE voitti sarjan "Mid-size SUV" jättäen taakseen Audi Q3:n ja Seat Tarracon.
Kuvat Jaguar

I-PACE on suunniteltu ja kehitetty Iso-Britanniassa puhtaalta pöydältä sähköautoksi. Tavoitteena oli tehdä maailman paras premium-sähköauto - ja aito Jaguar, todellinen ajajan auto.

90kWh:n korkean energiatiheyden litiumioniakku mahdollistaa jopa 470 km:n toimintasäteen (WLTP) ja sen lataus 0-80% vie vain 40 minuuttia (100kW DC pikalataus). Kaksi kevyttä, kompaktia ja tehokasta Jaguarin suunnittelemaa moottoria tuottavat nelivedon ja yhteensä 400 hevosvoimaa sekä vakuuttavan 696 Nm väännön. Auto kiihtyy 0-100 km/h vain 4,8 sekunnissa.

Jaguar Land Roverin toimitusjohtaja Sir Ralf Speth vastaanotti Kultaisen ohjauspyörän Jaguar I-PACE:lle Berliinissä pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa.

"Osana Destination Zero visiotamme Jaguar Land Roverilla on kunnianhimoinen tavoite, ympäristöystävällisen suljetun materiaalitalouden luominen. Jaguar I-PACE on selkeä ja luova esitys visiostamme - jännittävä, liikennepäästöistä vapaa sähköauto”, Speth sanoo.

”Brittiläisenä premium-autojen valmistajana meillä on ilo voittaa Kultainen ohjauspyörä maailman vaativimmilla ja kilpailukykyisillä premium-autojen markkinoilla. Tämä palkinto on yksi monista arvostetuista palkinnoista, jotka I-PACE on voittanut. Käytämme tätä validointia tehostaaksemme pyrkimyksiä tarjota asiakkaillemme haluttavia ja erittäin innovatiivisia ajoneuvoja.”

Miljoonat Auto Bild -lehden ja sen yli 20:ssä Euroopan maassa ilmestyvien sisarjulkaisujen, sekä Bild am Sonntag -lehden lukijat äänestivät ennakkoraatina parhaat autot mukaan 43. Kultaisen ohjauspyörän finaaliin.

Kun äänet oli laskettu, finaaliin valikoitui 21 autoa, kolme jokaisesta seitsemästä luokasta. Finalistit testattiin perusteellisesti Lausitzringin radalla kilpa-ajajista, johtavista moottoritoimittajista ja autoasiantuntijoista koostuneen tuomariston keskittyessä autojen ajodynamiikkaan, liitettävyyteen, designiin ja omistamisen kokonaiskustannuksiin.

Julkaistu: 15.11.2019
3 kommenttia