Tuulilasi

Jaguar I-PACE on Vuoden Auto Euroopassa 2019

Jaguar I-PACE on Vuoden Auto Euroopassa 2019
Täyssähköinen Jaguar I-PACE on valittu Euroopan Vuoden autoksi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Jaguar on voittanut tämän halutun palkinnon.
Kuvat Jaguar

European Car of the Year -tuomaristo koostuu 60 moottorialan toimittajasta 23 eri maasta. Palkinto tunnustaa tekniset innovaatiot, muotoilun, suorituskyvyn, tehokkuuden ja auton tarjoaman vastineen rahalle.

”Olemme hyvin ylpeitä siitä että ensimmäinen täyssähköinen automme, Jaguar I-PACE, voitti ensimmäisenä Jaguarina tämän arvostetun palkinnon. I-PACE on puhtaalta pöydältä muotoiltu ja suunniteltu Iso-Britanniassa. Se on teknisesti edistyksellisin täyssähköauto. Todellinen game changer. Vuoden auto Euroopassa voitto on kunnia ja todellinen tunnustus siitä mitä maailmanluokan tiimimme on toimittanut”, sanoo Jaguar Land Roverin toimitusjohtaja Ralf Speth.

Jaguar I-PACE on suunniteltu hyödyntämään täysimääräisesti sähköistä voimansiirtoa ja autolle räätälöityä alumiinirakennetta, joka tarjoaa urheiluauton suorituskyvyn ja SUV:n käytännöllisyyden.

Jaguarissa lataus on tehty kuluttajalle helpoksi. Jaguarin laajaa yleistä latausverkostoa voi käyttää joko oman sovelluksen tai RFID-avaimen avulla. Jokainen asiakas voi räätälöidä itselleen sopivan paketin, jonka voi maksaa helposti myös yhdellä kuukausittaisella laskulla. Jaguarin latausverkoston kautta kuluttajalla on valittavissa yli 85 000 latauspistettä ympäri Eurooppaa.

Jaguar I-PACE on ansainnut 55 palkintoa vuosi sitten tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen. Jaguar I-PACE on muun muassa valittu Saksassa, Norjassa ja Iso-Britanniassa vuoden autoksi, BBC:n TopGear magazinen vuoden sähköautoksi, Kiinan vuoden vihreäksi autoksi ja Autobest-lehden ECOBEST-palkinnon saajaksi.

Jaguarin täyssähköinen SUV valittiin voittajaksi kuuden finalistin joukosta: Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class ja Peugeot 508. Jaguar oli ainoa täyssähköauto finalistien joukossa.

Julkaistu: 5.3.2019
Kommentoi »