Tuulilasi

Jaguar harkitsee muuttuvansa pelkäksi sähköautobrändiksi

Jaguar harkitsee muuttuvansa pelkäksi sähköautobrändiksi
Jaguar Land Roverilla harkitaan Autocarin mukaan brändin muuttamista pelkästään sähköiseksi seuraavan vuosikymmenen aikana.
Kuvat Jaguar, Jaguar Land Rover

Suunnitelman mukaan Jaguar luopuisi kaikista polttomoottoriautoista seuraavan 5-7 vuoden aikana ja tilalle tulisivat täyssähköiset mallit. Kahden vuoden sisään on tarkoitus tehdä uusi täyssähköinen versio Jaguar XJ:n tilalle, yhtiö odottaa siitä kilpailijaa Porschen tulevalle Taycanille sekä Teslan hyvin myyvälle Model S:lle.

Jaguarin malleista XE:n ja XF:n tuotanto päättyy vuonna 2023, minkä jälkeen niiden tilalle tulisi lehden tietojen mukaan sähköinen crossover. Autosta on tulossa hieman isompi kuin Audin E-tronista. Kokonaan uusi, yhtiön tämän hetken ainoa täyssähköauto, I-Pace puolestaan esiteltäisiin vuonna 2025, samalla päättyisi E-Pacen ja F-Pacen tuotanto. Näin Jaguar olisi lähes kokonaan täyssähköinen vuonna 2026, vain sen luksuslippulaivamalli J-Pace jatkaisi vuoteen 2027 saakka.

F-Typea ei myöskään olla uudistamassa, kun sen elinkaari päättyy 2020-luvun alkupuolella. Tilalle saattaa tulla täyssähköinen urheiluauto.

Jaguarin mukaan tulevat neljä tai viisi sähköautomallia tulisivat myymään noin 300 000 kappaletta vuodessa.

Julkaistu: 12.10.2018
Kommentoi »