Apu

Jäätä pitkin retkelle – 5 upeaa kohdetta talvipäivän ulkoiluun

Jäätä pitkin retkelle – 5 upeaa kohdetta talvipäivän ulkoiluun
Suomi on kaunis kaikkina vuoden aikoina. Talvella päiväretken voi tehdä jäätä pitkin. Tässä muutama kohde!
Julkaistu: 21.1.2022

Siilinkari, Tampere

Näsijärven Siilinkarin kävely on tamperelaisten talviperinne. Niinä vuosina kun jäätä riittää, reitti aurataan ja kaistoitetaan niin, että retkiluistelijat, hiihtäjät ja kävelijät voivat kulkea omilla radoillaan.

Siilinkarille tehdään urat kävelijöille, hiihtäjille ja luistelijoille.

Harakkasaari, Kuhmo

Harakkasaari on ristinmuotoinen harju­saari Kuhmon Lammasjärvellä, neljän ­kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Se on osa Lentuan luonnonsuojelualuetta. Talvella Kuhmon hiihtolatuverkosto ­kiertää Harakkasaaren ympäri.

Jäniskallio, Nuuksio

Jäniskallion pohjoispään jyrkänteessä on noin vajaan kahden metrin korkeudella vesirajasta kivikautinen kalliomaalaus. Se on 47 senttiä pitkä ja 28 senttiä korkea, punavärillä maalattu eläinkuvio, joka esittää todennäköisesti hirveä. ­Talvisin kalliomaalausta pääsee ihailemaan ­jäätä pitkin.

Hailuoto, Oulu

Talvisin Hailuotoon tehdään jäätie, jos jäät kantavat. Kymmenen kilometrin reitti halkoo Perämeren jäisiä lakeuksia. Jäätielle pääsee Hailuodon kylttien opastamana, kun kulkee kohti lauttarantaa.

Ärjänsaari, Kajaani

Oulujärven Ärjänselällä on paratiisisaareksikin kutsuttu Ärjänsaari, jonne on ­linnuntietä matkaa Kajaanin keskustasta noin 16 kilometriä. Talvella jään kantaessa ­ saareen kannattaa kävellä tai hiihtää. Retki kannattaa aloittaa Säipästä, josta löytyvät opastetaulu ja tulentekopaikka. Apu Luonto (Apu 26/2021) vieraili Ärjässä. Jutun voi lukea täältä.

Kommentoi »