Iso auto, pieni kone – Mondeoon lisää moottoreita
Autot ja liikenne
Iso auto, pieni kone – Mondeoon lisää moottoreita
Ford on laajentanut Mondeo-malliston moottorivalikoimaa. Kyseessä on kautta aikain laajin Mondeo-mallisto Euroopassa.
Julkaistu 18.2.2015
Tuulilasi

Ford on aloittanut Mondeon 1.0-litraisten EcoBoost-mallien tuotannon.

Lisäksi Mondeo-mallisto laajenee uudella 210-hevosvoimaisella 2.0 litran kahdella turboahtimella varustetulla TDCi-mallilla, taloudellisella 1.5 TDCi:llä sekä nelivetomallilla.

Uudistuneeseen Mondeoon on nyt saatavana 14 eri voimansiirtovaihtoehtoa ja kolme korimallia, viisiovinen ja farmarimalli sekä neliovinen Hybridi.

Mondeosta on saatavilla myös matalapäästöinen ECOnetic-malli sekä myöhemmin tänä vuonna Ford Vignale Mondeo, joka tarjoaa valmistajan mukaan korkeatasoisen varustelun ja omistamiskokemuksen.

“Espanjan Valencian tehdas valmistaa kautta aikain laajinta Mondeo-mallistoamme eri voimansiirtovaihtoehdoilla”, kertoo Ford Europen Roelant de Waard tiedotteessa.

“Hienostuneet teknologiat, kuten segmentin ensimmäiset ilmalla täyttyvät turvavyöt, tekevät Mondeosta entistä houkuttelevamman vaihtoehdon.”

Mondeo lanseerattiin viime vuoden lopulla ja niitä on tilattu tähän mennessä yli 8 000 kappaletta. Mallin uudistumissykli oli tavanomaista pidempi. Tämä näkyi myös Mondeoiden tammikuun myynnissä, joka kasvoi 29 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna ja tilauksia vastaanotettiin 60 prosenttia enemmän.

Mondeon moottorivalikoimaan kuuluvat muun muassa:

  • 125 hv 1.0 EcoBoost manuaalivaihteistolla
  • 160 hv 1.5 EcoBoost manuaali- tai automaattivaihteistolla
  • 203 hv ja 240 hv 2.0 EcoBoost automaattivaihteistolla
  • 120 hv 1.5 TDCi manuaalivaihteistolla
  • 150 hv ja 180 hv 2.0 TDCi manuaali- tai automaattivaihteistolla
  • 150 hv ja 180 hv 2.0 TDCi nelivedolla
  • 210 hv 2.0 TDCi automaattivaihteistolla
  • 187 hv bensiini-sähköhybridi

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Kommentoi »