
Herkullinen vinkki isänpäivän aterialle – peltiburgerit koko perheelle
Maukkaat burgerit valmistuvat kerralla koko perheelle. Ainekset ladotaan burgersämpylöille ja herkku kypsyy uunissa.
Rennot burgerit
4 annosta / 35 minuuttia
- 4 burgersämpylää
- 4 rkl ketsuppia
- 4 cheddarjuustoviipaletta
Jauhelihapihvit
- 400 g naudan- tai broilerin jauhelihaa tai kasvisjauhista
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
Lisäksi
- 1 tomaatti
- 10 cm pätkä tuorekurkkua
- 4 rapeaa salaatinlehteä
- 4 rkl majoneesia
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä leivin- paperi uunipellille.
2. Aseta burgersämpylöiden pohjapuolet pellille. Levitä päälle ketsuppia.
3. Sekoita kulhossa jauheliha, suola ja mustapippuri. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Nosta pihvit ketsupilla sivellyille sämpylöille.
4. Huuhtele tomaatti ja leikkaa leikkuulaudalla viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi myös kurkku. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele talouspaperilla kuivaksi.
5. Nosta burgerpelti uunin keskitasolle. Kypsennä 12 minuuttia. Nosta pelti uunista patakintailla pannunalusen päälle. Levitä pellille sämpylöiden kannet ja nosta niille cheddar- juustoviipaleet.
6. Nosta uunipelti pata- kintailla takaisin uuniin. Paista vielä 5 minuuttia.
7. Nosta uunipelti pannun- alusen päälle. Levitä pihvien päälle salaatinlehdet sekä kurkku- ja tomaattiviipaleita. Lusikoi päälle majoneesia. Nosta kannet burgerien päälle varovasti, sillä sulanut juusto on kuumaa.
Vinkki! Jos tykkäät tulisesta, mausta majoneesi chilikastikkeella.