Tuulilasi

Infiniti sähköistyy - Nissanilla mielenkiintoinen teknologiaratkaisu


Nissan Motorin premium-brändi Infiniti aikoo sähköistää lähes koko mallistonsa vuoden 2021 jälkeen.
Kuvat Infiniti

Yhtiön pääjohtaja Hiroto Sakawa kertoo, että vuoden 2021 jälkeen kaikki valmistettavat Infinitit ovat joko täyssähköisiä tai Nissanin ePower-malleja. ePower ei ole perinteinen lataushybridi, vaan uusi teknologinen innovaatio. Siinä on bensa- ja sähkömoottori, mutta bensiinimoottori ei toimi voimanlähteenä vaan sitä käytetään akkujen lataamiseen.

”Tarkoituksemme on tavoittaa nopealla aikataululla tämän segmentin kilpailijamme Audi, BMW, Mercedes, Volvo ja Jaguar, joilla kaikilla on jo omat aggressiiviset mallistonsa sähköistämissuunnitelmat. Vuonna 2025 puolet myydyistä autoistamme tulevat olemaan sähköautoja tai ePowereita”, Saikawa sanoo Automotive Newsille.

Infiniti myi vuonna 2017 tarkalleen 153 415 autoa, kasvua edelliseen vuoteen oli 11%.

Infiniti oli ensimmäisiä luksusbrändejä, joka esitteli sähköisen konseptiauton, se oli Infiniti LE, joka nähtiin jo vuonna 2012. Siitä oli tarkoitus tulla selkeästi paranneltu variaatio Nissan Leafista, mutta yhtiö luopui sen tuotantosuunnitelmista pohdittuaan tarkemmin globaalia tuotantoportfoliotaan.

Yhden poikkeuksen Infiniti tekee sähkösuunnitelmissaan, Sen QX80 SUVista ei ole Saikawan mukaan tulossa sähköistä versiota. Autossa on hulppea 5,6-litrainen V8-moottori.

Julkaistu: 17.1.2018