Tuulilasi

Infiniti jukaisi kokonaisen kuvan uudesta mielenkiintoisesta konseptiautostaan


Nissanin luksusbrändi Infiniti on julkistanut uuden luonnoskuvan Project 10 -konseptiautostansa. Aiemmassa kuvassa siitä näkyi ainoastaan yksipaikkainen ohjaamo. Auto julkistetaan ensi viikolla Yhdysvalloissa.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Infiniti

Kyseessä on uusi täyssähköinen erittäin suorituskykyinen auto. Infinitin mukaan konsepti heijastelee brändin pyrkimystä tehdä nimenomaan suorituskykyisiä sähköautoja, joiden tuotanto alkaa vuonna 2021.

Uusi kuva paljastaa auton mielenkiintoisen muotoilun. Autossa on paljon teräviä kulmia, kuten voimakkaasti esiin työntyvä keskilinjaus konepellillä. Sellaiset löytyy myös etuvalojen takaa.

Tuulilasia autossa ei ole nimeksikään. Viime vuonna Infiniti julkisti Prototype 9:n, joka on 1940-luvun kilpa-autojen kaltainen sähköauto.

Uuden konseptin suunnittelusta on vastannut Infinitin uusi suunnittelujohtaja Karim Habib, joka tuli Nissanille viime vuoden syyskuussa BMW:ltä. Autocarin mukaan tämä konseptiauto ei heijastele Infinitin tulevia tuotantoautoja, vaikka Habib onkin sanonut, että auto näyttääkin suuntaa heidän uudelle suunnittelufilosofialleen.

Tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä Infiniti kertoi julkistavansa ensimmäisen täyssähköautonsa vuonna 2021. Sen on tarkoitus olla alkusysäys yhtiön sähköistymiselle, vuoteen 2025 mennessä Infiniti haluaa, että yli puolet sen myydyistä autoista on täyssähköisiä tai hybridejä.

Julkaistu: 18.8.2018