Idea Floridan-reissulle: käy Yhdysvaltain hauskimmassa pikkukaupungissa
Amerikan löydöt
Idea Floridan-reissulle: käy Yhdysvaltain hauskimmassa pikkukaupungissa
Oletko lähdössä reissulle Floridaan? Kun Miami on koluttu, kannattaa tehdä retki Delray Beachille.
Julkaistu 22.1.2023
Mondo

Delray Beach on rento, suosiotaan nostanut kaupunki, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Miamista pohjoiseen. Paikka nimettiin vuosikymmen sitten Yhdysvaltojen hauskimmaksi pikkukaupungiksi, ja sitä se onkin. Tunnelma on eloisa, ja Delray Beachilla järjestetään runsaasti tapahtumia taidefestivaaleista ulkoilma­konsertteihin.

Matkailulehti Condé Nast Traveler on kuvaillut Delray Beachia paikaksi, jossa 1950-luku ei koskaan kuollut. Siellä voikin vielä kokea amerikkalaisen pikkukaupunki-idyllin.

Keskusta sijoittuu sisämaasta rantaan kulkevan Atlantic Avenuen ympärille. Ravintolat, putiikit ja hotellit löytyvät kaikki kävelymatkan etäisyydeltä. Nälän tai janon iskiessä kannattaa maistaa ainakin Luna Rosan (34 S Ocean Boulevard) french toastia sekä viereisen Sandbarin Mango Tango Slush -cocktailia, johon tulee muun muassa tequilaa ja mangopyreetä.

Hotel Colonyn keltainen rakennus on yksi Delray Beachin maamerkeistä.

Jos jalat väsyvät, raitio­vaunuksi naamioitu bussi kulkee katua edestakaisin. Kyyti on ilmainen. Kaupungissa liikkuu myös Delray Beach FreeBee -sähköauto, jonka sovelluksella (ridefreebee.com) voi tilata kyydin lähialueille. Jos mielii merelle, rannalta voi vuokrata pieniä purjeveneitä ja kanootteja sekä surffi- ja purjelautoja. Delray Beach on myös leijasurffaajien suosiossa.

Yöpymispaikkojen klassikko on vuonna 1926 perustettu Hotel Colony, jonka rakennus on yksi Delray Beachin maamerkeistä. Luksuksen ystävä majoittuu Hotel Seagateen, jolla on yksityinen uima-allas.

Kommentoi »