Tuulilasi

Hyundai ja Kia kehittämään suorituskykyisiä urheiluautoja huipputason tekijän kanssa

Hyundai ja Kia kehittämään suorituskykyisiä urheiluautoja huipputason tekijän kanssa
Hyundai ja Kia ovat viime aikoina vahvistaneet asemiaan sähköautorintamalla uusilla Kona, Niro ja Soul EV-autoillaan. Ne ovat kompakteja ja kohtuullisen hintaisia sähköautoja, mutta eivät mitään suorituskykyhirmuja. Pian Hyundai-Kialta tulee sellainenkin sähköisenä.
Kuvat Hyundai, Rimac

Hyundai ja Kia ovat nimittäin Electrekin mukaan investoineet 80 miljoonaa euroa kroatialaiseen sähköisten superautojen valmistajaan Rimac Automobiliin.

Rimac on jo tehnyt ensimmäisen autonsa Concept Onen ja tulossa on Concept Two.

Yhdistymisen ideana on tehdä kaksi erittäin suorituskykyistä sähköistä urheiluautoa, josta toinen tulee Hyundain N-brändin alle. Toinen puolestaan tulee käyttämään Hyundain vetyteknologiaa.

Investoinnista Hyundain osuus on 64 miljoonaa, Kian 16 miljoonaa. Prototyyppiauto on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden aikana.

Rimac on tehnyt aiemminkin yhteistyötä muiden autonvalmistajien kanssa. He ovat toimittaneet teknologiaa mm. Aston Martinille, Jaguarille ja Koenigseggille, myös Porsche omistaa osan yhtiöstä. Isoista yhteistyökumppaneista huolimatta Rimac on edelleen hyvin pieni autonvalmistaja, heillä on vain noin 500 työntekijää. Työn jälki on kuitenkin kovaa tasoa ja arvostettua, sen näistä yhteistyökumppanuuksista voi päätellä.

Julkaistu: 15.5.2019
Kommentoi »