Tuulilasi

Hyundai Ioniq 6:n tuotanto viivästyy - isompi akusto ja uutta suunnittelua

Hyundai Ioniq 6:n tuotanto viivästyy - isompi akusto ja uutta suunnittelua
Näyttää siltä, että Hyundai on päättänyt viivästyttää sähköisen Ioniq 6:n tuotantoa muutamilla kuukausilla kesään 2022, kertoo Korea Economic Daily. Auton suunnitteluun tulee muutoksia ja akustosta tulee isompi.
Julkaistu: 27.8.2021

Lehden näkemien dokumenttien mukaan Hyundai haluaa suunnitella uudelleen auton puskurit ja valot. Moinen muutos vain puoli vuotta ennen suunniteltua tuotannon aloittamista on harvinaista.

Ioniq 6:tta ei olla suunnittelemassa Ioniq 5:n pohjalta, vaan Hyundain prototyyppiauton Prophecyn tutkielman mukaan. Hyundai on kertonut jo aiemmin, että se haluaa antaa kaikille autoilleen omat tunnusomaiset piirteet.

Hyundai Prophecy

Ioniq 6:sta on jo nähty muutamia prototyyppejä. Niiden perusteella ainakaan Prophecyn eri suuntiin avautuvat ovet eivät tule tuotantoautoon. Etelä-Koreassa kuvatussa prototyypissä oli kamerapeilit, mutta Yhdysvalloissa bongatussa prototyypissä tavalliset sivupeilit.

Korea Economic Dailyn mukaan Ioniq 6:een kaavailtiin ensin samaa 72,6 kWh:n akustoa, joka on Ioniq 5:ssä. Oletettavasti autoon tulee kuitenkin 500 kilometrin toimintamatkan takaava 77,4 kWh akusto, joka on myös sisarbrändi Kian EV6:ssa.

Lehden tiedot perustuvat sen omiin lähteisiin, Hyundai ei ole kommentoinut asiaa.

2 kommenttia