Apu

Huuhkajat palasi Olympiastadionille voitolla - Markku Kanerva: "Upeaa päästä taas fanien eteen"

Huuhkajat palasi Olympiastadionille voitolla - Markku Kanerva: "Upeaa päästä taas fanien eteen"
Hei me lennetään – taas. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kukisti Bulgarian Kansojen liigan ottelussa Helsingissä 2-0. Ehjä esitys oli kunniakas paluu remontoidulle Olympiastadionille, jossa noudatettiin tiukkoja turva- ja hygieniatoimia.
Julkaistu: 11.10.2020

Uusittu ja arkkitehtuuristaan palkittu Olympiastadion isännöi Huuhkajia viiden vuoden tauon jälkeen, eikä tulokseen tarvinnut pettyä. Suomi oli parempi 2-0 Norjan liigan SK Brannin Robert Taylorin ja lähes heti kentälle 65. minuutilla päästyään pallon alakulmaan tälläneen Fredrik Jensenin maaleilla.

Huuhkajilla ei ollut ensimmäisen puoliajan tiettyjä passiivisia hetkiä lukuun ottamatta ottelussa juuri hätää, ja Bulgarian muutamat todelliset tekopaikat hoiteli maalivahti Lukas Hradecky.

- Suunnitelma oli keskittyä puolustamiseen ja iskeä pallonriistoista nopeasti vastaan. Välillä valuttiin turhankin alas, mutta vastustaja myös pakotti meidät siihen. Toisaalta pystyimme itse luomaan hyvin maalipaikkoja ja hyödyntämään ne, kommentoi päävalmentaja Markku Kanerva.

Uusia ja vanhoja onnistujia

Puola-kenraalin 1-5-selkäsaunan jälkeen oli entistä ilmeisempää, mikä merkitys Glen Kamaralla ja Tim Sparvilla sekä kaiken kokeneella toppariparilla Joona Toivio-Paulus Arajuuri on Suomen pelin eheydelle.

Keskikentän ja puolustuslinjan vuotaminen oli vakiokokoonpanoon palattua tiessään. Etenkin Kamara teki eleettömän tyylikkäästi lähes pelkästään oikeita ratkaisuja sekä Bulgarian hyökkäysten katkojana että pelin rakentajana.

Hyökkäyspäässä ilahduttivat maalintekijä Taylorin ohella ennakkoluulottomasti esiintynyt KuPSin Ilmari Niskanen sekä Teemu Pukin kärkiparina Jensenin vaihtoon asti pelannut Joel Pohjanpalo. Loukkaantumiskierteestä toipunut ”Jolle” on viimeistään saksalaisessa futiskoulussa kasvanut juuri oikealla tavalla röyhkeäksi ja myös fyysisesti kovaksi hyökkääjäksi, joka jatkaa menoaan ahdistettunakin eikä epäröi laukoa vaikeistakaan asennoista.

- Joukkueen sisäinen kilpailutilanne on kova ja se on tietysti positiivinen asia, että on varaa pohtia, millä ryhmällä lähdetään seuraavaan otteluun, Kanerva sanoi.

Ilmari Niskasella oli hymy herkässä, vaikka hieman jäi kuulemma myös hampaankoloon.

- Tosi tärkeä voitto ja itsekin pääsin maalipaikoille, vaikkei vedot ihan edellismatsin malliin lähteneet. Mutta eiköhän ne taas seuraavassa lähe, savolaishyökkääjä virnisti.

Turvatoimet pitivät, Irlanti-ottelu saattaa siirtyä

Olympiastadionin 36 200 katsojan nykykapasiteetista oli käytössä vain pieni osa, ja lippuja oli mahdollista ostaa ainoastaan ennakkoon. Sekä reilulta 6 500 katsojalta että medialta edellytettiin maskin käyttöä ja mitattiin lämpö ennen stadionille pääsyä. Myös turvaväleistä ja käsihygieniasta muistuteltiin pitkin matkaa, stadionille tultiin ja lähdettiin porrastetusti eikä näkyviä ruuhkia syntynyt.

Sekä Kanerva että pelaajisto kiittelivät pienemmänkin yleisön merkitystä, ja joukkue lauloi Maamme-laulua antautumuksella yhdessä katsojien kanssa.

Suomen seuraavan Kansojen liigan ottelun kohtalo ratkeaa lähipäivinä. Keskiviikon Irlanti-kotipeliä saatetaan joutua siirtämään, koska yhdellä Irlannista pelaajista on todettu koronatartunta ja myös neljä muuta altistunutta pelaajaa on karanteenissa.

Irlannin jalkapalloliitto kertoi tiedotteessaan, että tilannetta tarkastellaan ja asia ratkaistaan yhdessä Euroopan jalkapalloliitto Uefan sekä Irlannin terveysviranomaisten kanssa.

Kommentoi »