Apu

Huuhkajat EM-kisojen B-lohkoon: pelit Pietarissa ja Kööpenhaminassa

Huuhkajat EM-kisojen B-lohkoon: pelit Pietarissa ja Kööpenhaminassa
Suomen miehet pelaavat jalkapallon EM-kisojen alkulohkossa B. Arvonnoissa varmistui, että Huuhkajat kohtaa Kööpenhaminassa Tanskan, Pietarissa Venäjän ja niin ikään Pietarissa todellisen tähtisikermän Belgian.
Julkaistu: 30.11.2019

Espanjan ja Real Madridin maalivahti-ikoni Iker Casillas nosti Euroopan jalkapalloliiton Uefan arvontatilaisuudessa Bukarestissa Huuhkajat B-lohkoon Tanskan, Venäjän ja Belgian seuraksi. Kovia maita kaikki, mutta eivät "kuolemanlohko" F:n veroisia: siellä pelaavat Ranska, Saksa, Portugali ja viimeisenä Kansojen liigojen karsintojen kautta selviytyvä maa.

EM-kisoihin päässeet 24 maata järjestettiin arvontakoreihin maarankingin ja karsintamenestyksen perusteella. Koska Suomi päätyi heikoimpaan eli neloskoriin, jo ennen arvontoja oli selvää, että Huuhkajat pelaa joko A- tai B-lohkossa.

Ennakkosijoitteluun vaikuttivat myös tietyt poliittiset jännitteet; esimerkiksi Venäjän ja Ukrainan ei haluttu voivan päätyä samaan lohkoon edes arpomalla.

Pelejä ympäri Eurooppaa

Ensimmäisen kerran 60-vuotisessa EM-historiassa kisoilla ei ole vain yhtä tai kahta järjestäjämaata. Turnaus on hajautettu 12 maahan ja kaupunkiin, mitä perusteltiin kustannusten jakamisella. Jokaisella paikkakunnalla pelataan kolme alkulohkon ottelua.

Suomen osalta tämä siis tarkoittaa, että alkulohkossa kohdataan Tanska sen kotikentällä Kööpenhaminan Parkenissa 13. kesäkuuta. Seuraavaksi vastaan tulee Venäjä Pietarissa (17.6.) ja lohkon lopuksi todellinen tähtiryhmä, rankingin ykkönen Belgia niin ikään Pietarissa (22.6.).

Joka lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä neljä parasta lohkokolmosta etenevät 16 joukkoon ja jatkoon neljännesvälieriin.

EM-finaalia ja välieriä isännöi Lontoo. Puolivälierät pelataan Bakussa (Azerbaidzhan), Münchenissä (Saksa), Roomassa (Italia) ja Pietarissa (Venäjä).

Lippujahti alkaa ensi viikolla

EM-kisat pelataan 12.6.-12.7. 2020, ja Uefan arvion mukaan kisoihin myydään yhteensä noin 2,5 miljoonaa pääsylippua. Ensimmäiset 1,5 miljoonaa lippua myytiin arvonnassa viime kesänä.

Seuraava Uefan kiintiö lippuja tulee joulukuussa myytäväksi niille maille, jotka ovat selviytyneet lopputurnaukseen. Palloliiton mukaan Suomen lippukiintiö on Pietariin 8 000 ja Kööpenhaminaan 5 000 lippua.

Kiintiöstä osa varataan Suomen Maajoukkueen Kannattajat -faniyhdistyksen jäsenille, osa erilaisille sidosryhmille ja osa arvotaan kaikkien halukkaiden kesken.

Lippuja voi hankkia ainoastaan Uefan kautta. Ilmoittautuminen lippuarvontaan alkaa keskiviikkona 4. joulukuuta kello 15 Suomen aikaa ja jatkuu 18. joulukuuta kello 15 asti. Pääsyliput arvotaan tammikuussa.

Kommentoi »