Tuulilasi

Hurja tilanne rallissa – "oli pakko vain rynnätä ulos, että sai happea"

Viikonloppuna ajettu rallin SM-sarjan avausosakilpailu tarjosi suurta draamaa aivan viimeisille erikoiskoekilometreille asti.
Kuvat Taneli Niinimäki

Rallin johtopaikka vaihtui yllättäen kilpailun päättäneellä Ristilammen erikoiskokeella, minne rallia suvereenisti siihen asti johtanut Jarkko Nikara lähti melkein minuutin erolla toisena ajaneeseen Juha Saloon.

51-kilometrinen Ristilampi osoitti, että aivan helpolla se ei kuljettajia päästä. Kilpailun johdossa ollut Nikara joutui lopulta keskeyttämään takaiskunvaimentimen yläpään rikkoutumiseen. Tämä tiesi sitä, että Juha Salo valloitti Rovaniemellä ajetun rallin jo peräti kuudennen kerran.

"Nyt on todella upea fiilis! Tämä on sellainen ralli, että mitä tahansa voi tapahtua, joten ikinä ei kannata luovuttaa", hallitseva SM1-luokan suomenmestari Salo sanoi heti kisan päätyttyä.

"Tämä on myös nyt ensimmäinen kerta kun voitan Peugeotilla täällä, ja se on hieno meriitti merkille. Nyt saimme erittäin hyvät lähtökohdat kauteen, joten tyytyväinen voi ehdottomasti olla."

Ikkunat auki

Salon jälkeen SM1-luokan toiseksi ajoi Jussi Vainionpää, jolla oli vielä rallin loppuhetkillä hengenvaarallinen tilanne. Vainionpää jäi Salosta lopulta lähes kaksi ja puoli minuuttia.

"Alkoi bensa haisemaan tuossa pätkällä todella voimakkaasti ja siinä lopussa meinasi jo vähän huimatakin. Jouduimme ajamaan välillä ikkunoiden luukut auki, mutta ei se juuri auttanut. Heti kun päästiin maaliin, niin oli pakko vain rynnätä ulos, että sai happea", Vainionpää kertoi.

Kolmanneksi luokassa ajoi WRC-luokan autolla debyyttinsä tehnyt Mikko Eskelinen.

Ralli SM -osakilpailu 1/6, Artic Lapland Rally, 29.-30.1.2016, Rovaniemi

SM1-luokka

1) Juha Salo 2.02.35,8

2) Jussi Vainionpää + 2.29,1

3) Mikko Eskelinen + 2.49,9

4) Mikko Lehessaari + 3.04,8

5) Sander Pärn (EST) + 3.18,4

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 1.2.2016
Kommentoi »