Hondan pääjohtaja ei usko sähköautoihin
Autot ja liikenne
Hondan pääjohtaja ei usko sähköautoihin
Hondan pääjohtaja Takahiro Hachigo ei usko sähköautoista tulevan valtavirtaa ainakaan vielä pitkiin aikoihin. Hän suhtautuu myös hyvin varovaisesti autonomiseen teknologiaan.
13.11.2019
 |
Tuulilasi

VW Group on vyöryttämässä valtavan määrän sähköautoja tehtailtaan ja myös Toyota aikoo esitellä 10 täyssähköautoa jo vuonna 2020. Lähes kaikki autonvalmistajat satsaavat nyt huimasti sähköautoihin. Honda ui kuitenkin vastavirtaan; se uskoo hybridien olevan ase päästöjen hillitsemiseksi.

”En usko, että sähköautot tulevat valtaamaan markkinoita pitkään aikaan. Mitään dramaattista nousua sähköautojen myynnissä ei ole näkyvissä, infrastruktuuri on vielä täysin vajavainen ja myös laitteistopuolella on omat hankaluutensa”, Hachigo sanoo Automotive Newsille.

Tästä huolimatta Honda jatkaa investointeja sähköautoihin. Esimerkiksi Euroopan päästörajoitukset pakottavat siihen.

”Meidän päätavoitteemme on vähentää päästöjä, ei tehdä sähköautoja siksi, että ne ovat sähköautoja.”

Honda julkisti juuri hiljattain ensimmäisen sähköautonsa Honda E:n, joka tulee myyntiin Euroopassa ja Japanissa. Silti yhtiö panostaa selkeästi enemmän hybrideihin.

Pääjohtaja Hachigo suhtautuu hyvin penseästi autonomiseen teknologiaan.

”Olemme jo kehittäneet kaistanvaihtoavustimen ja itseohjaavaa teknologiaa, mutta en ole lainkaan varma koska ja miten tuomme ne autoihimme. Autonomian suhteen on mietittävä todella tarkkaan, mitä asiakkaat haluavat ja myös eri maiden lainsäädäntöä näiden autojen suhteen.”

16 kommenttia