Tuulilasi

Hondan maahantuonti tanskalaisille – "merkittävää kasvua"


Honda Motor Europe Limited ja NCG Import Finland Oy Ab ovat sopineet liiketoimintakaupasta.
Teksti Niko Rinta
Kuvat TL-kuva-arkisto

Suomessa toteutettava liiketoiminnan siirto on osa Hondan Euroopan myynti- ja jakeluverkoston uudelleenjärjestelyä. Honda Motor Europe uskoo, että Suomessa maahantuontitoiminnot ovat tehokkaimmin hoidettavissa itsenäisen maahantuojan toimesta.

Honda-henkilöautojen maahantuojana Suomessa aloittaa uusi perustettava yhtiö NCG Import Finland Oy Ab, joka on tanskalaisen Nic. Christiansen Groupin tytäryhtiö. Tavoitteena on, että uusi maahantuoja aloittaa toimintansa 1.4.2017.

Honda maahantuonnin henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan uuden yhtiön palvelukseen ja jatkaa nykyisissä toimitiloissa Vantaalla. Uuden maahantuojan tavoitteena on keväällä esiteltävän 10. sukupolven Civicin myötä vahvistaa merkin asemaa.

Nic. Christiansen Group on vuonna 1967 perustettu autoalaan keskittynyt perheyhtiö, joka toimi vuosina 1971-2001 Hondan maahantuojana Tanskassa ja on siellä edelleen Hondan jälleenmyyjä. Tällä hetkellä yhtiö toimii useiden eri automerkkien maahantuojana Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Maahantuontitoimintojen lisäksi yhtiöllä on kolme autojen vähittäiskauppaa harjoittavaa ketjua, joilla on yhteensä 16 toimipistettä em. maissa ja Hondan lisäksi useiden eri merkkien edustuksia.

Nic. Christiansen Group on vahva skandinaavinen toimija ajoneuvojen markkinoinnissa ja jakelussa, jolle laajeneminen Suomeen ja Baltiaan on tärkeä osa yhtiön kasvuhakuista strategiaa. Yhtymän liikevaihto vuonna 2016 oli n.765 milj. euroa ja sen palveluksessa on yhteensä 650 henkilöä.

“Suomi ja Baltian maat ovat jo jonkin aikaa olleet esillä strategisissa suunnitelmissamme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme luomaan yhteistyön Hondan kanssa juuri näillä kyseisillä maantieteellisillä alueilla, joilla odotamme tapahtuvan merkittävää kehitystä ja kasvua tulevina vuosina", sanoo tiedotteessa konsernin toimitusjohtaja Niels V. Bertelsen Nic. Christiansen Holdingista.

"Meillä on lisäksi suuri luottamus Hondan tuotteisiin ja tuotemerkkiin ja kohdistammekin suuria odotuksia tulevaan yhteistyöhön.” 

Julkaistu: 9.2.2017