Tuulilasi

Honda julkisti Insight hybridin – segmentin pihein auto


Honda on julkistanut uuden Insight hybridin tuotantoversion juuri ennen New Yorkin autonäyttelyä.
Kuvat Honda

Tämä auto ei ole tulossa Eurooppaan, mutta sama hybridin kolmannen sukupolven sähköinen voimalinja tulee Autocarin tietojen mukaan Euroopassa ainakin Civiciin ja vuoden 2018 CR-V hybridiin.

Honda julkisti esituotantomallin tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä. Nyt se tuo auton New Yorkiin ennen myynnin aloittamista.  Auton moottorista irtoaa 155 hevosvoimaa.

Insightista odotetaan kilpailijaa Toyota Priusille. Sekä auton pituus että akseliväli ovat hiukan kasvaneet, jalkatilaa on tähän segmenttiin mainiosti.

Hondan aiemmissa hybrideissä on jouduttu tekemään kompromisseja sähkömoottorien suhteen, mutta nyt niin ei enää ole ainakaan Hondan USA:n johtajan Henio Arcangelin mukaan.

”Uusi Insight ilmentää Hondan tulokulmaa sähköautoiluun ilman tyypillisiä kompromisseja”, Arcangeli sanoo.

Alkuperäinen vuoden 1999 Insight oli tunnettu yhtenä aikansa vähiten polttoainetta kuluttavista autoista, Arcangelin mukaan myös uudesta tulee sellainen omassa segmentissään. Hänen mukaansa pelkällä sähköllä voi ajaa lähes kaikissa olosuhteissa.

Auton sisällä on 8-tuumainen tietoviihdejärjestelmä kosketusnäytöllä sekä 7-tuumainen LCD-näyttö ohjauspyörän takana. Myös wifi kuuluu varustukseen.

Julkaistu: 26.3.2018