Tuulilasi

Honda ja General Motors kimppaan – Honda investoi 2,75 miljardia dollaria

Honda ja General Motors kimppaan – Honda investoi 2,75 miljardia dollaria
Honda ja General Motors ovat lyöttäytyneet yhteen kehittääkseen Cruisen autonomisen auton valmiiksi. Cruise on GM:n autonomisen ajamisen yksikkö.
Julkaistu: 5.10.2018
Honda on investoinut Cruiseen 750 miljoonaa dollaria ja tulee seuraavan 12 vuoden aikana investoimaan kaksi miljardia lisää. Tavoitteena on kiihdyttää autonomisten autojen tuotantoa ja valmistaa niitä maailmanlaajuisesti suuria määriä.
Hiukan aiemmin SoftBank investoi myös Cruiseen, mikä nosti yhtiön arvon jo 14,6 miljardiin dollariin.
Cruise valmistautuu lanseeraamaan autonomisen hyötyajoneuvon vuonna 2019, GM:n mukaan se tullaan ottamaan käyttöön ruuhkaisilla kaupunkialueilla.
Aiemmin tänä vuonna esiteltiin jo tuotantovalmis Cruise AV, joka perustuu Chevrolet Boltiin. Autossa ei ole lainkaan rattia tai polkimia.
Autonvalmistajat ja teknologiayritykset ovat yhä enemmän lyöttäytyneet yhteen saadakseen jaettua autonomisen teknologian isoja kustannuksia ja nopeuttaakseen autonomisten autojen kehitysprosessia.
GM ja Honda ovat tehneet yhteistyötä ennenkin. Pari kuukautta sitten ne kertoivat sopimuksestaan yhteisestä seuraavan sukupolven akkuteknolgiahankkeesta Pohjois-Amerikassa. Lisäksi ne tekevät yhteistyötä vetypolttokennojen kehitystyössä.
Kommentoi »