Hirmumyrsky Sandy piiskaa myös NHL-tähti Kimmo Timosen kotia
Puheenaiheet
Hirmumyrsky Sandy piiskaa myös NHL-tähti Kimmo Timosen kotia
Philadelphia Flyersin NHL-tähti Kimmo Timonen kertoo Avulle kokemuksiaan Yhdysvaltain itärannikolle iskeneen hirmumyrsky Sandyn keskeltä.
30.10.2012
 |
Apu

Kimmo Timonen on nähnyt läheltä hirmumyrsky Sandyn voiman.

Timonen perheineen asuu Haddonfieldissa New Jerseyn osavaltiossa sadan kilometrin päästä Yhdysvaltain itärannikolta, joten tulvavaaraa heillä ei ole. Voimakkaiden tuulien vuoksi Timoset ovat kuitenkin muuttaneet väliaikaisesti talonsa kellariin pysytelläkseen poissa mahdollisesti rikkoutuvien ikkunoiden ääreltä.  Siellä Philadelphian NHL-tähti on vaimonsa Johannan ja lastensa Samuelin, Ellan ja Avan kanssa kauhistellut Sandyn ärhäkkyyttä.

– Täällä tuulee ihan pirusti ja vettä tulee kovaa. Tuuli on ollut hyvin puuskittaista ja tuntuu kuin koko talo heiluisi. Kaikki on kuitenkin hyvin tällä hetkellä, Timonen kertoo Avulle.

Maisema Timosen kotitalon edustalla on rähjäinen.

– Tie on täynnä oksia ja lehtiä, aamulla näky on varmasti vielä rajumpi. Toivotaan, että kaikki menee myös yöllä hyvin, Timonen toteaa.

Timonen tiesi hyvissä ajoin Sandyn saapumisesta. Hän valmistui perheineen ostamalla taloonsa runsaasti vettä, sähköjen katkeamisen varalle on myös hankittu taskulamppuja. Niitä ei ole kuitenkaan vielä tarvinnut käyttää.

– Sähköt ovat onneksi säilyneet, mutta internet ja televisio menivät kuitenkin mykäksi jo alkuillasta. En siksi ole ollut täysin tietoinen tapahtumista.

Hirmumyrsky Sandy on vaatinut tämänhetkisten tietojen mukaan kolmetoista kuolonuhria Yhdysvalloissa. Tuoreimpien arvioiden mukaan sähköt ovat poikki yhteensä 6,5 miljoonalta asukkaalta. Lukuisat tulvat ovat aiheuttaneet useassa osavaltiossa suuria ongelmia.

– Tämä on pelottavin myrsky, jossa minä olen ollut mukana. Luonnolla on valtava voima.

Teksti: Samuel Savolainen

Kommentoi »