Herkuttele ja nuku hyvin Rovaniemellä
Matkailu
Herkuttele ja nuku hyvin Rovaniemellä
Menossa Rovaniemelle kaupunkilomalle? Kartoitimme rennot ruokapaikat ja kivat hotellit.

Rollon ravintolalöytö

Kitchen & Bar Gustav (Koskikatu 12) on noussut muutamassa vuodessa Rovaniemen ravintolatarjonnan kärkikastiin. Nuorten yrittäjien ravintolaan houkuteltiin töihin Helsingin laaturavintoloissa aiemmin työskennelleitä ammattilaisia. Tunnelma on trendikäs, ja listalla näkyvät kotimaisten makujen lisäksi muun muassa aasialaiset ja välimerelliset vaikutteet.

Rento ilta kaupungilla

Lapin kylmyyteen helpotuksen tuo Ravintola Yuca (Rova­katu 21), joka on autenttinen meksikolainen tacopaikka. Kokeille perinteisten possu- ja nauta­täytteiden lisäksi sieni- tai kalatacoa. Tarjolla on myös meksikolaisia cocktaileja.

Ravintola Kauppayhtiö on jo klassikoksi muodostunut baarin ja ravintolan yhdistelmä, jonka hampurilaisilla on faninsa. Joitakin vuosia sitten se avasi naapuriin Pure Pizza -nimisen pizzerian. Puu-uuni on tuotu Napolista ja listalta löytyvät klassiset margheritat ja marinarat. Lapissa kun ollaan, pizzan saa myös porosalamilla.

Yksi kaupungin kodikkaimmista baareista on Musta Kissa (Kansankatu 2), viralliselta nimeltään Kansankadun Musta Kissa kuppila. Pienessä olohuonemaisessa paikassa on retrohenkiset kalusteet ja kulttuurikapakan tunnelmaa.

Ravintola Yuca panostaa autenttisiin meksikolaisiin tacoihin.

Yö laatuhotellissa

Ounasvaaran laella sijaitseva Lapland Hotel Ounas­vaara (Juhannuskalliontie) avattiin jokunen vuosi sitten remontoituna. Huoneet ovat lämminhenkisen tyylikkäitä ripauksella lappiestetiikkaa. On tummaa puuseinää, moderni kylpyhuone, muhkeat sängyt ja ikkunoista maisema ympäröivään tunturiluontoon. Ounasvaaralla parasta on sijainti luonnon keskellä: patikoimaan pääsee heti hotellin ovelta.

Yksi kaupungin uudemmista majapaikoista on 1930-luvun funkistalossa toimiva Haawe Boutique Aparthotel. Hotellin huoneet ovat Lappi-teemaisia, ja osa sisustusratkaisuista on näyttäviä. Kota- ja Laavu-huoneissa on esimerkiksi sisustustakka sängynpäädyssä. Kaikissa huoneissa on keittiö, ja hotelli sijaitsee aivan kaupungin ytimessä.

Kommentoi »