Mondo

Herkuttele ja nuku hyvin Rovaniemellä

Herkuttele ja nuku hyvin Rovaniemellä
Menossa Rovaniemelle kaupunkilomalle? Kartoitimme rennot ruokapaikat ja kivat hotellit.
Julkaistu: 23.1.2022

Ravintolalöydöt

Kitchen & Bar Gustav (Koskikatu 12) on noussut parissa vuodessa Rovaniemen ravintolatarjonnan kärkisijoille. Nuorten yrittäjien ravintolaan houkuteltiin töihin Helsingin laaturavintoloissa aiemmin työskennelleitä ammattilaisia. Tunnelma on trendikäs, ja listalla näkyvät kotimaisten makujen lisäksi muun muassa aasialaiset ja välimerelliset vaikutteet.

Kaupungin ravintola­suosikkeihin lukeutuu myös Hostel Cafe Kodin yhteydessä toimiva Nabo (Valtakatu 21). Nimi tarkoittaa sekä naapuria että naurista, ja paikka panostaa pohjoismaiseen, kasvis­painotteiseen lähiruokaan. Monen ruoka­lajin illallinen on aina tarjolla vegeversiona, mutta myös kalalla ja lihalla höystetty menyy löytyy. Ravintola kertoo hankkivansa raaka-aineet mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti toimivilta tuottajilta.

Rento ilta kaupungilla

Lapin kylmyyteen helpotuksen tuo Ravintola Yuca (Rova­katu 21), joka on autenttinen meksikolainen tacopaikka. Kokeille perinteisten possu- ja nauta­täytteiden lisäksi sieni- tai kalatacoa. Tarjolla on myös meksikolaisia cocktaileja.

Ravintola Kauppayhtiö on jo klassikoksi muodostunut baarin ja ravintolan yhdistelmä, jonka hampurilaisilla on faninsa. Joitakin vuosia sitten se avasi naapuriin Pure Pizza -nimisen pizzerian. Puu-uuni on tuotu Napolista ja listalta löytyvät klassiset margheritat ja marinarat. Lapissa kun ollaan, pizzan saa myös porosalamilla.

Yksi kaupungin kodikkaimmista baareista on Musta Kissa (Kansankatu 2), viralliselta nimeltään Kansankadun Musta Kissa kuppila. Pienessä olohuonemaisessa paikassa on retrohenkiset kalusteet ja kulttuurikapakan tunnelmaa.

Ravintola Yuca panostaa autenttisiin meksikolaisiin tacoihin.

Yö laatuhotellissa

Ounasvaaran laella sijaitseva Lapland Hotel Ounas­vaara (Juhannuskalliontie) avattiin muutama vuosi sitten remontoituna. Huoneet ovat lämminhenkisen tyylikkäitä ripauksella lappiestetiikkaa. On tummaa puuseinää, moderni kylpyhuone, muhkeat sängyt ja ikkunoista maisema ympäröivään tunturiluontoon. Ounasvaaralla parasta on sijainti luonnon keskellä: patikoimaan pääsee heti hotellin ovelta.

Yksi kaupungin uudemmista majapaikoista on 1930-luvun funkistalossa toimiva Haawe Boutique Aparthotel. Hotellin huoneet ovat Lappi-teemaisia, ja osa sisustusratkaisuista on näyttäviä. Kota- ja Laavu-huoneissa on esimerkiksi sisustustakka sängynpäädyssä. Kaikissa huoneissa on keittiö, ja hotelli sijaitsee aivan kaupungin ytimessä.

Kommentoi »