Herkkusuun Helsinki
Matkailu
Herkkusuun Helsinki
Maukasta ruokaa keskiyöllä, huippukekseliäitä drinkkejä, klassinen iltapäivätee brittityyliin. Helsingin uusista ravintoloista, baareista ja kahviloista löytyy sopivat joka makuun. Mondo valitsi tulokkaista kiinnostavimmat. 
16.3.2016
 |
Mondo

ILLALLISRAVINTOLAT

SOIL WINE ROOM

Alle 30 asiakaspaikan ravintola tunnetaan laadukkaista tapaksistaan. Keittiömestari Matti Romppanen on kokannut muun muassa Chez Dominiquessa ja pitänyt ravintolaa Barcelonassa. Soilin tapakset (4–19 e) ovat yksinkertaisia mutta maistuvia – aivan kuten Espanjassa. Illan mittaan viinilasien tyhjentyessä keskusteluvolyymi nousee katalonialaiselle tasolle.

RAVINTOLA GRÖN

Pieni tummasävyinen tila Albertinkadulla on huomaamaton, mutta Grön ei ole jäänyt noteeraamatta: kulinaristit kehuvat sen maasta taivaisiin. Grön on juuri sitä, mitä huippuravintolalta nyt odotetaan. Siellä kokataan luomu- ja kausiraaka-aineista kasvispainotteista ruokaa sekä käytetään lähiseudulta poimittuja villiyrttejä. Neljän ruokalajin menyyn (49 e) saa halutessaan vegaanisena. 

BasBas tarjoaa yksinkertaista italialaistyylistä ruokaa.

BASBAS

Baskeri ja Basso eli BasBas avautui Tehtaankadun päässä sijaitsevaan Mestaritaloon lokakuussa, mutta tunnelmallisen rosoinen paikka näyttää siltä kuin olisi toiminut vuosia. Italialaishenkisen listan annokset (12–15 e) ovat hieman normaalia pienempiä, jotta asiakas jaksaisi maistella useita. Ruuan saa halutessaan myös tuplakoossa. Viinihuoneesta löytyy kaupungin paras valikoima luonnonmukaisesti valmistettuja alkuviinejä. BasBas on kiinni lauantaisin, mutta arkisin ovet menevät säppiin vasta yökahdelta ja ruokaa saa pikkutunneille asti.

soilwineroom.fi, basbas.fi, restaurantgron.com

KAHVILAT

HELSINGIN KAHVIPAAHTIMO

Kahvila on kuin pala Berliiniä idyllisen Puu-Vallilan laidalla. Vanhaan autotalliin remontoitu tila on kodikas. Tuolit ovat kirppiskamaa, pöydän virkaa toimittaa höyläpenkki. Kahvi on erinomaista ja halpaa (1,50 e). Maista paahtimon sesonkikahvia: lajike tulee myyntiin sen mukaan, milloin se maistuu parhaalta, ja sitä on saatavilla vain vähän aikaa.

SALUTORGET

Kauppatorin laidalla sijaitseva Salutorget on klassikko, ja niin on paikan elegantti brittiläistyylinen iltapäiväteekin (22,70 e). Syötävät tuodaan pöytään oikeaoppisesti monikerroksisella tarjottimella, jossa on muun muassa pieniä voileipiä, skonsseja ja hedelmäkakkua. Teelistalla on yhdeksän eri vaihtoehtoa. Uusin lisäys on ronskimpi "gentlemens tea", joka sisältää rasvaisia ja suolaisia herkkuja miniburgerista läskisoosiin.

IPI Kulmakuppilan leivonnaisvitriini.

IPI KULMAKUPPILA

Elokuussa Kallioon avattu IPI Kulmakuppila voitti heti helsinkiläisten sydämet puolelleen. Paikka näyttää vetävän puoleensa varsinkin alueen nuorta luovaa väkeä. Entisen osto- ja myyntiliikkeen tiloihin on remontoitu aikaa ja vaivaa säästämättä tyylikkään lämminhenkinen kahvila, jonka kakkuvitriini on vähän liiankin houkutteleva. Kahvilatuotteiden lisäksi täältä saa olutta ja viiniä. IPIn ideaan kuuluu myös sosiaalinen vastuullisuus: paikka tarjoaa töitä kehitysvammaisille.

helsinginkahvipaahtimo.com, salutorget.fi, ipikulmakuppila.fi

AAMIAISET JA BRUNSSIT

Hello Darlingin aamiaislautanen.

HELLO DARLING

Italialais-kanadalais-uusiseelantilaisen omistajajoukon sympaattinen pikkuravintola löytyy Iso Roobertinkadun sisäpihalta. Kaiuttimista soiva hiphop ja kuppi americanoa saavat hetkessä unihiekan karisemaan silmistä. Viikonloppuisin tarjolla on aamiaislautasia (19,50 e), joiden sisältö vaihtelee kukkakaali-tomaattimunakkaasta habanero-tempehburritoon.

THE COCK

Kasarmitorin laidalla sijaitseva The Cock on trendikäs mutta rento ravintola, josta saa pöytiin tarjoiltavaa aamiaista arkisin. Valmiiden lautasten sijaan täällä valitaan mieluisa kombo listan annosvaihtoehdoista (3–9 e/kpl). Suosikkeja ovat avokadotoast ja chia-puuro (7 e/kpl).

LUMIÈRE VIN & CUISINE

Ranskalaisen ravintolan sijainti Tennispalatsissa on arkinen, mutta sunnuntain brunssi on luksusta. Aloita päivä maalaispateella täytetyllä croissantilla (7,50 e) tai Oeufs Lumièrellä (13,50 e).

hellodarling.fi, thecock.fi, brasserielumiere.fi

BAARIT

LILLA E

Jos luulet maistaneesi jo kaikkea, kokeile designhotelli Lilla Robertsin aulabaarin cocktaileja (15 e). Huippubaarimikot sekoittavat juotavia taideteoksia, ja tarjoiluastiana toimii esimerkiksi maljakko, jossa on syötäviä kukkia. Aineslistalta löytyy (juomien lisäksi) mustekalan mustetta, merilevää ja popcornia.

WHY JOIN THE NAVY WHEN YOU CAN BE A PIRATE

Olo on kuin istuisi mukavassa akvaariossa: baarin koko ulkoseinä on ikkunaa. Paikka soveltuukin mukavasti ohikulkijoiden tarkkailuun. Nimensä baari on saanut Steve Jobsin lausahduksesta. Oluiden, viinien ja drinkkien lisäksi saa mehuja ja smoothieita.

TOMMYKNOCKER CRAFT BEER BAR

Helsinkiin avautui viime vuonna useita olutpaikkoja. Iso-Roban Tommyknocker keskittyy amerikkalaisiin käsityöläisoluisiin. Pienin "tuoppikoko" on desilitra, mikä mahdollistaa pidemmätkin maistelusessiot.

lillaroberts.com/bar, whyjoin.fi, tommyknocker.fi 

Kommentoi »