Tuulilasi

Henry Fordin Säätiö jakoi apurahoja – kymppitonni LastensairaalalleHenry Fordin Säätiö jakoi apurahoja – kymppitonni Lastensairaalalle

Henry Fordin Säätiö on jakanut vuoden 2014 apurahat.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Suurimman yksittäisen apurahan sai Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry suojateiden turvallisuuden parantamiseen. Suojatieonnettomuuksia voidaan välttää vaikuttamalla kaikkien tiellä liikkujien liikennekäyttäytymiseen. Tätä tarkoitusta varten Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry haki avustusta Henry Fordin Säätiöltä. Avustusta myönnettiin 50 000 euroa. Sinä teet suojatien -kampanja alkoi huhtikuun alussa, ja sen toinen aalto toteutetaan syyskuussa.

Ford Mustang Owners’ Club of Finland ry sai 15 000 euron apurahan CD-levyn tekemiseen. Backseat of a Mustang VOL 2 -äänitteeseen ovat lupautuneet mukaan manserockin kuuluisimpien yhtyeiden solistit, mm. Pate Mustajärvi, Olli Lindholm, Pauli Hanhiniemi ja Eppu Normaali. Levy äänitetään kesän aikana ja yhtyeet ovat itse saaneet valita esittämänsä kappaleet. Levyn tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä uudelle Lastensairaalalle.

Säätiö teki Lastensairaalalle myös 10 000 euron suoran lahjoituksen.

Kaikkiaan Henry Fordin säätiö jakoi tänä vuonna 60 apurahaa yhteisarvoltaan 345 080 euroa, ja sen tavoitteena on edistää moottoriliikenteen ja koneellisen maatalouden opetus- ja tutkimustyötä Suomessa. Säätiö on tukenut suomalaista opetusta ja tutkimusta jo 68 vuoden ajan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 9.6.2014