Tuulilasi

Hennessey tuunasi Lincoln Navigatoriin huimasti lisää hevosvoimiaHennessey tuunasi Lincoln Navigatoriin huimasti lisää hevosvoimia

Teksasilainen autonvirittäjä John Hennessey halusi Lincolnin isoon Navigator SUV:iin lisää tehoja. Segmentin tehotilastoja ovat hallinneet Mercedes-Benz G-sarja ja Range Rover SVR.
Kuvat Lincoln, Hennessey

Lincolnin huippumalli Navigator sai Hennesseyn käsittelyssä normaalista 450 hevosvoimasta lisää niin, että nyt siitä irtoaa peräti 600 hevosvoimaa. Auto kiihtyy nollasta sataan 4,8 sekunnissa. Tuotantoversiolta siihen kuluu aikaa 5,5 sekuntia.

“2018 Navigator on huippuluokan luksus-SUV, mutta halusimme viedä sen jo nyt vakuuttavat teho ja suorituskykylukemat vielä uudelle tasolle”, yhtiön perustaja ja johtaja John Hennessey kertoi.

Tuunatussa autossakin on 3,5-litrainen V6-tuplaturbo pohjalla. Hennessey lisäsi siihen uuden moottorinhallintaohjelmiston, ruostumattomasta teräksestä valmistetut pakoputket, entistä paremmin virtaavan ilmanottojärjestelmän sekä etuosaan asennetun suuren jäähdyttimen uusilla venttiileillä. Ja kas kummaa, hevosvoimia on nyt 150 enemmän.

Julkaistu: 21.3.2018