Hemmottelijan Riika
Matkailu
Hemmottelijan Riika
Vuoden 2014 kulttuuripääkaupunki Riika on ihana kohde hemmottelulomalle. Käy spassa, juo kuppi kuumaa teetä ja nauti slowfoodista. Kokosimme minioppaan kaupunkiin.
Julkaistu 23.1.2014
Mondo

Koe

Madam Bonbon

Upeassa Artdeco-talossa sijaitsevan kaupan (Alberta iela 1–7, madambonbon.lv) joka nurkka pursuaa jalkineita, jotka ovat kuin karkkeja.

Taka Spa

Taka Spa (Kronvalda Bulvaris 3, takaspa.lv) sijaitsee sopivasti keskellä kaupunkia. Muista piipahtaa meditaatiohuoneessa, jossa voi rentoutua vilttiin kääriytyneenä luomusnackseja napostellen.

Illuseum

Riian trendikkäimmän kadun Miera ielan teepuoti (Miera iela 19, tea-shop.lv) on kuin matka maailman ympäri. Mukavin nojatuolein sisustettu liike huokuu lämpöä. Jokaisella teellä on oma tarinansa. Rentoudu paikan päällä tai osta tuliaisiksi.

Herkuttele

Vincent

Riian parhaaksi kehuttu ravintola (Elizabetes iela 19, restorans.lv) tarjoaa latvialaisia perinneherkkuja kansainvälisellä ­twistillä. Pääkokki on slowfood-liikkeen pioneereja Latviassa, ja raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta.

Innocent

Jos riikalaiselta kysyy kaupungin parasta kahvilaa, vastaus on lähes poikkeuksetta sama: Illy eli Innocent (Blaumana iela 34, innocent.lv). Herkullisten erikoiskahvien lisäksi suosittu lauantai­brunssi.

Nuku

Dome

1600-luvun talossa sijaitsevassa hotellissa (Miesnieku iela 4, domehotel.lv) on oma spa ja yksi Riian parhaista kalaravintoloista.

Kommentoi »