
Halloweenin hyytävimmät herkut
Hyytävän hirveät keksisormet leivotaan pakastealtaan valmiista murotaikinasta, manteleista ja hillosta. Kuka uskaltaa maistaa?
Veriset keksisormet
noin 16 kpl / 25 min + 30 min taikinan sulatus
- 1 pkt (400 g) murotaikinaa
- noin 16 kpl kokonaisia kuorittuja manteleita
- kirsikka-, puolukka- tai mansikkahilloa
Lisäksi
- ripaus vehnäjauhoja
1. Ota murotaikina pakkauksesta leikkuulaudan päälle sulamaan noin 30 minuuttia ennen leipomista. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
3. Varmista, että taikinalevy on sulanut pehmeäksi. Leikkaa suorakaiteen muotoinen taikinalevy leveyssuunnassa 8 viipaleeksi. Ripottele pöydälle hieman vehnäjauhoja leipomisen helpottamiseksi. Pyörittele taikinaviipaleet pöydän päällä tangoiksi ja leikkaa kahteen osaan.
4. Nosta taikinatangot leivinpaperille uunipellille. Muotoile sormiksi ja paina taikinasormien nivelien kohdalle viiltoja haarukalla tai veitsellä. Paina mantelit sormien päihin kynsiksi.
5. Kypsennä uunin keskitasolla noin 7 minuuttia, kunnes keksit ovat paistuneet kauniin ruskeiksi.
6. Anna keksisormien jäähtyä pellillä. Nosta mantelit kekseistä pois hetkeksi. Nosta lusikalla mantelien paikalle hieman hilloa. Aseta mantelit takaisin paikalleen.